Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση!




ΗΠΑ: βρείτε άμεσα λύση, αλλιώς δεν θα έχετε λεφτά ούτε για βαζελίνη.






Εκτός κι αν έχω ξεχάσει τελείως τα Ελληνικά, "διαπραγμάτευση" υπάρχει όταν δύο ή περισσότερες πλευρές διαπραγματεύονται. Όταν διαπραγματεύεται μόνο μία πλευρά δεν λέγεται "διαπραγμάτευση" αλλά "ονείρωξη".

Στην προκειμένη περίπτωση, η άλλη (ή, οι άλλες) πλευρά λένε επί τρεις βδομάδες ότι θα είναι χαρά τους να διαπραγματευτούνε μαζί μας και ζητάνε από εμάς αφετηρία, λέγοντας ότι η μοναδική αφετηρία μπορεί να είναι το υπάρχον καθεστώς (επειδή υπάρχει και ισχύει βάση των υπογραφών των δικών μας. Ξέρω είναι πολύπλοκο να το "πιάσει" κανείς αυτό...)

Εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχει καθεστώς επειδή αποφασίσαμε ότι απέτυχε το πράμα και αυτά που κάνανε πριν ήταν κουζουλά και αποτυχημένα, πράγμα το οποίο πρέπει να παραδεχτούν με το να αρχίσουν την διαπραγμάτευση, μιά και αποτύχανε. Συν του ότι αποτύχανε.

Εμείς αποκαλούμε "διαπραγμάτευση" το να επιμένουμε να παραδεχτούν εκείνοι πως όλα όσα κάνανε ήταν λάθος. Άντε τα περισσότερα. Άντε το 30%.

Εκείνοι αυτό το αποκαλούν "μονομερή ενέργεια" (άκου θράσος), ιδίως επειδή δεν έχουμε παρουσιάσει νούμερα που να το αποδεικνύουν, ή τουλάχιστον να το προτείνουν σαν πιθανότητα. Και λένε ότι μόνο αφού υπογράψουμε ότι ισχύουν οι προηγούμενες υπογραφές μας, τότε, δηλαδή σε δυό-τρεις βδομάδες, μπορούμε να διαπραγματευτούμε μέχρι να 'φρανθεί η καρδιά μας.

Αλλά εμείς λέμε όχι, δυό-τρεις βδομάδες δεν θέλουμε, θέλουμε έξι μήνες, αλλά ξεκινώντας από το μηδέν γιατί, όπως ήδη εξηγήσαμε, ότι κάνανε μέχρι τώρα ήτανε λάθος και αποτύχανε.

Λένε, μα όχι! δεν απέτυχε τίποτα. Καλά πήγαινε! Όχι απέτυχε, λέμε εμείς. Ορίστε! έχουμε αθρωπιστική κρίση (στην Αμυγδαλέζα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Μα άλλες χώρες που σας έχουν δανείσει να σας σώσουνε είναι χειρότερα από εσάς στους μισθούς. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες χώρες, λέμε εμείς, γιατί κοιτάμε 'δω μέσα μόνο, τι είχαμε και τι έχουμε! Δεν μας ξεγελάνε εμάς οι βάρβαροι που θέλουν να μας πάρουν τα πλούτη μας και τα κάλη μας!

Δεν θέλουμε Τρόικα. Εντάξει, πάρτε θεσμούς.
Δεν θέλουμε μνημόνιο. Εντάξει, πάρτε πρόγραμμα.
Άλλο το πρόγραμμα, άλλη η δανειακή σύμβαση. Ρε καρδούλες μου δεν έχετε δανειακή σύμβαση, πρόγραμμα έχετε να σας χαρώ!
Δεν έχουμε!
Έχετε!
Δεν έχουμε!
Έχετε.

Αυτό θα πει, στα Ελληνικά, Διαπραγμάτευση.
Όπως είπε και ο κύριος Καμμένος: "Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε θα τα κάνουμε όλα «Κούγκι»!"

Γιατί ρε γαμώ την κηδεία μου δεν μπορούνε να το καταλάβουνε αυτό οι ναζί;

Θα μου πείτε αν δεν ήταν για την Μέρκελ και τον Σόιμπλε τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει, και θα έχετε δίκιο γιατί, πράγματι, αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήτανε πατίνι.

---


Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αφαιρέσει 50 έδρες από το κοινοβουλευτικό σώμα και να τις μοιράσει στα άλλα κόμματα αναλογικά εφ' όσον κατά πως είπε ο κύριος Γλέζος το ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε λέει με νόμο καλπονοθευτικό (ιδιαίτερα απεχθής νόμος για έναν γνήσιο αριστερό).

Σε κάθε περίπτωση, ο καθηγητής κύριος Βαρουφάκης είχε απόλυτο δίκαιο. Όταν διαπραγματεύεσαι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να υπάρξει ρήξη. Αλλά δεν έπρεπε να το είχε πει έτσι δημόσια γιατί το ακούσανε οι Ευρωπαίοι και τους έβαλε την ιδέα!

Πρέπει να υποθέσουμε ότι ο κύριος Πρωθυπουργός είχε ήδη σκεφτεί την πιθανότητα να του την είχανε στημένη οι Ευρωπαίοι στα Δερβενάκια, και ότι είχε προσχεδιάσει έναν έξυπνο ελιγμό για να έρθει καπάκι, ανατινάζοντας το Κούγκι παραδείγματος χάριν. Και είμαι σίγουρος ότι είχε ήδη ρωτήσει συνωμοτικά και όλους τους άλλους που είναι μέσα στο Κούγκι ως προς το αν θα ήθελαν να ανατιναχτούν μαζί του για να κατατροπώσουν τους Ευρωπαίους με τον θάνατό τους. Εμένα βέβαια δεν με ρώτησε γιατί δεν ζω εδώ, αλλά είμαι σίγουρος ότι ρώτησε όλους τους άλλους. Και το υποθέτω αυτό γιατί συνέχεια λέει πως ότι κάνει το κάνει γιατί του έδωσε εντολή ο λαός (ή το 36% των ψηφισάντων, ή το 22% των εγγεγραμμένων).

Είπαμε, άξιζαν όλα αυτά για να αποκτήσει ο λαός την πρωτόγνωρη εμπειρία του να εμπνέεται με ελπίδα και αξιοπρέπεια από την κυβέρνησή του. Και γι' αυτό μόνο ευχαριστούμε τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη. Απλά φαίνεται ότι αυτό είναι το μόνο για το οποίο θα τους ευχαριστούμε στα χρόνια που έρχονται.







Εικόνες από την ελίτ ομάδα αυτοκτονίας
που πρωτοστάτησε στην Ελληνική επίθεση υπέρ των δικαίων του λαού,
και επέστρεψε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη.




Εδώ, ένα μάθημα ζωής για να μην αφήνει κανείς τίποτα, ποτέ, να του ρίξει το ηθικό.
Πάντα να κοιτάς την ευχάριστη πλευρά της ζωής.





Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...
And...

...always look on the bright side
of life...
(Whistle)

Always look on the light side
of life...
(Whistle)

If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing
When you're feeling in the dumps
Don't be silly chumps
Just purse your lips and whistle
- that's the thing.
And...always look on the bright
side of life...
(Whistle)

Come on.

Always look on the right side
of life...
(Whistle)

For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain
with a bow
Forget about your sin - give the
audience a grin
Enjoy it - it's your last chance
anyhow.

So always look on the bright side
of death...
(Whistle)

a-Just before you draw your terminal breath...
(Whistle)

Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see its all a show, keep 'em laughin as you go
Just remember that the last laugh is on you

And...
Always look on the bright side
of life...
(Whistle)

Always look on the right side
of life...

C'mon Brian, cheer up

Always look on the bright side
of life...

Always look on the bright side
of life...

Worse things happen at sea you know.

I mean - what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing.
What have you lost? Nothing.

Always look on the right side
(I mean) of life...

what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing.
What have you lost?

Always (Nothing.) look on the right side of life...

Nothing will come from nothing ya know what they say?
Cheer up ya old bugga c'mon give us a grin!
There ya go, see!

Always look on the right side of life...
(Cheer up ya old bugga c'mon give us a grin! At same time)

There ya go, see?




4 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι τα καταλαβαίνω κι εγώ τα πράγματα.
    π.χ.
    -Θέλετε να καταργήσετε τον Ένφια, να δώσετε δώρο Χριστουγέννων και να αυξήσετε τον κατώτατο μισθό; Πολύ ωραία. Πείτε μας πού θα βρείτε αυτά τα πχ 5 δισ. για να πραγματοποιήσετε τις εξαγγελίες σας. Γιατί με τα δικά μας δανεικά τέρμα τα δώρα.
    -Θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή. Θα πατάξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων κτλ.
    -Καλά, επειδή αυτά τα έχουμε ξανακούσει, πιάστε τους φοροφυγάδες, πατάξτε το λαθρεμπόριο, ελάτε με το λογαριασμό και θα τα βρούμε. Αλλά έτσι, γενικά κι αόριστα, όχι.
    -Μα, εμείς θέλουμε χρόνο, έξι μήνες συγκεκριμένα, να παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας.
    -Εντάξει και πάλι. Υπογράψτε την δέσμευσή σας στην τήρηση του υπάρχοντος μνημονίου ώσπου να συντάξετε και να επικυρωθεί από τα 19 κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης το νέο πρόγραμμα.
    -Όχι, είναι ενάντια στις δεσμεύσεις μας απέναντι στην ψήφο του ελληνικού λαού.
    -Ωραία, κι εμάς δηλαδή ποιος μας στηρίζει; Δε μας στηρίζουν λαοί; Ρωτάτε αν οι λαοί μας θέλουν να σας δανείζουμε επ' άπειρον ή νομίζετε πως εμείς εκλεγήκαμε με κλήρωση;
    -...
    -...

    Εκεί είμαστε νομίζω. Και όσο βρισκόμαστε με παρατεταμένο το χέρι ζητώντας δανεικά για να μη χρεοκοπήσουμε, τους προσβάλουμε κιόλας. Ο Τσίπρας στην συνάντησή του με τον Μεξικάνο γ.γ. του ΟΟΣΑ δήλωσε πως "μόνο με το Μεξικό μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα στη διαφθορά".
    http://www.thetoc.gr/politiki/article/tsipras-mono-me-to-meksiko-sugkrinomaste-sti-diafthora
    Ο Βαρουφάκης (που είναι γνωστός από την αρχή της κρίσης στο ελληνικό διαδίκτυο και ως μπαρουφάκης επειδή άλλαζε γνώμες σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα πιο συχνά και από τα funky πουκάμισά του) παρομοίασε τον τρόπο που μας φέρονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας με τα βασανιστήρια της CIA! Έναν σύμμαχο έχουμε σταθερά από την αρχή της κρίσης θα τον χάσουμε κι αυτόν όπως πάμε.
    www.kathimerini.gr/803545/article/epikairothta/politikh/varoyfakhs-san-vasanisthrio-ths-cia-h-antimetwpish-apo-thn-troika

    Νομίζω ότι δεν έχουν καμία συναίσθηση πού πατάνε και πού βρίσκονται. Μακάρι να τα καταφέρουν. Μακάρι ο Τσίπρας να καταλάβει σύντομα ότι θα είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που ΚΑΙ μνημόνιο θα υπογράψει ΚΑΙ θα τον χειροκροτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα δεν έχουν συναίσθηση του τι κάνουνε αλλά αυτό είναι φυσικό από παντελή ελλειψη πείρας στο να ειναι κυβέρνηση συν το πανεπιστημιακό μπακγκράουντ που απέχει κάυι λίγα από την πραγματική ζωή...

      Σωστη! ΚΑΙ μνημόνιο θα υπογράψει ΚΑΙ θα τον χειροκροτήσουν.
      Ποιος περνάει ποιόν για ηλίθιο;

      Και μην ξεχνάμε το πλαν Β. Κούγκι!

      Καλή σου μέρα Emily!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλό ταξίδι Δημήτρη.

    Το νέο μνημόνιο θα ψηφιστεί από 250 ή και περισσότερους βουλευτές. Σύριζα - Ανέξελ - ΝΔ - Πασόκ, μπορεί και Ποτάμι. Γι' αυτό είπα ότι ΚΑΙ θα ψηφίσουν ΚΑΙ θα τους χειροκροτήσουν. Έχει η σημερινή κυβέρνηση την υποστήριξη των οπαδών όλων αυτών των κομμάτων που δεν είχε καμία κυβέρνηση ως τώρα (τα χρόνια του μνημονίου).

    Καλά τα καταφέρνουν τώρα Τσίπρας - Βαρουφάκης (προς το παρόν), αλλά αν δεν ήταν αντιμνημονιακοί επί πέντε ή έστω επί δυόμιση χρόνια θα είχαμε γλυτώσει πολλά. Λέω ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένας συνασπισμός και μία ενιαία γραμμή απέναντι στους δανειστές όπως συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Εκεί όπου τα κόμματα που είχαν εξουσία παραδέχθηκαν ότι η χώρα χρεοκόπησε, προκήρυξαν εκλογές, έχασαν και μετά ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεργάστηκαν για να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια. Έτσι έπρεπε να έχει γίνει και εδώ αντί να χάνουμε χρόνο στο ψευτοδίλημμα μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Emily! Φτάσαμε και άρχισα να διαβάζω πάλι... Τελικά όλο αυτό που γίνεται τους τελευταίους 2 μήνες, και από τις εκλογές μέχρι σήμερα, αλλάζει "πρόσωπο" και τοπίο καθημερινά... και το βρίσκω πολύ πολύπλοκο, και, βρίσκω ότι οποιαδήποτε γνώμη εξαρτάται και από το σημείο βλέψεως που αφορά... Οπωσδήποτε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάρτηση για να προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω και για μένα προσωπικά και για το μπλογκ και τα σχόλια, τι σκέφτομαι... Λίαν Προσεχώς! :-)

      Σίγουρα ΚΑΙ θα τους ψηφίσουν ΚΑΙ θα τους χειροκροτήσουν (δεν υπάρχει άλλη επιλογή), αλλά η υποστήριξη που θα δοθεί, νομίζω, έχει περισσότερο να κάνει με υποστήριξη για την χώρα μας και την ενότητά μας αυτή την στιγμή, παρά υποστήριξη ουσιαστική αποφάσεων και πράξεων. Όπως έγραψα στην παρένθεση στην προηγούμενη φράση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή (σε πολλά επίπεδα) αυτήν την χρονική στιγμή...

      Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό που κατά την γνώμη μου κατάφεραν καλά ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, μέχρι τώρα, ήταν να δώσουν αυτό το αίσθημα ελπίδας και αξιοπρέπειας στον λαό και να χτίσουν την υποστήριξη της κυβέρνησής τους από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό ήταν μια ...παρενέργεια σωτήρια που οι ίδιοι δεν νομίζω να την περίμεναν ούτε την είχαν σχεδιάσει με τον τρόπο που έγινε.

      Επίσης, ενώ αυτό που έγινε, με την υποστήριξη του λαού προς την κυβέρνηση, το θεωρώ το σημαντικότερο απ' όλα, δεν θέλω επί της παρούσης να το μπερδέψω με το αν κατάφεραν τίποτα ουσιαστικό ως προς την οικονομία και την σχέση με τους δανειστές. Η οικονομική πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ψυχολογία του λαού και της κοινωνίας... Μόλις τώρα αρχίζουμε να απογειωνόμαστε πάνω από την ομίχλη στο έδαφος και να αρχίζουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και τι συμβαίνει...

      Μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, ήταν, στην πραγματικότητα --που πολύς κόσμος δεν την εννοούσε, και ακόμα μάλλον δεν την κατανοεί, λέξεις-κώδικας για Ευρώ-Δραχμή, μαύρο-άσπρο χωρίς δυνατότητα ύπαρξης γκρι...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.