Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δελφικόν













Μπορείς να κάνεις ότι σου καπνισει ουκ ΕΡΤ ν' ανοίξεις.



Αμάν ρε παιδιά ένα κόμμα κάποιος για την φράση! Κώμα, έστω!
μια τελεία... άνω τελεία... οτιδήποτε!
(μετά τις 21/6, φυσικά)























8 σχόλια:

  1. ALERΤ από ΣτΕ: Εμείς λέμε ότι πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά μετά αυτοί είπαν ότι δε θέλουν και είπαμε εμείς "εντάξει άμα είναι ν' ανοίξει" και τότε είπαν ότι "τότε, δεν μας πειράζει αλλά όχι" και ύστερα εμείς είπαμε πάλι ότι ναι. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο"
    https://www.facebook.com/gazzetta.gr/posts/10151659656304752

    Προεδρος του ΣτΕ ΚΑΙ του Εδεσσαικου
    http://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς αγαπητέ που υπάρχουν και τα επεξηγητικά ανακοινωθέντα για να επιβεβαιώνουν κρυστάλλινα τις προθέσεις. Βέβαια φοβάμαι λίγο την διαφορά από "κρυστάλλινο" έως "νύχτα του κρύσταλλου" αλλά τι να πω... είμαι φοβιτσιάρης :-)

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. Σε εντελώς ελεύθερη απόδοση, η διαταγή του κυρίου Μενουδάκου λέει στην κυβέρνηση "κοίτα, έκανες μαλακία που έκλεισεις την ΕΡΤ χωρίς να έχεις έτοιμη τη διάδοχη κατάσταση ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι βασικές έστω λειτουργίες της, αλλά εγώ δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να την ξανανοίξεις. Οπότε σου πετάω πίσω το μπαλάκι, και κόψε το κεφάλι σου τώρα, μέχρι να ετοιμάσεις τον καινούργιο φορέα που λες πως θα φτιάξεις, να βρεις πώς θα λειτουργήσουν οι συχνότητες και τα ιντερνέ (sic)".

    Και βγήκαν όλοι νικητές, και χάσαν όλοι οι άλλοι

    http://xasodikis.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι...

      Η "ελεύθερη απόδοση" δυστυχώς είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

      Όλοι νικημένοι, και όλοι χαμένοι. Ή μάλλον, όπως λες, ο κάθε ένας νικητής και όλοι οι άλλοι χαμένοι...

      Τώρα έβαλα κάτω από την ανάρτηση και την συνέχεια της συζήτησης στο CNN...

      Διαγραφή
  3. Στην περίπτωση του Ελλαδιστάν, η μάχη είναι για τα βασικά:

    - βασικός ορθολογισμός (τόσο στην άσκηση εξουσίας όσο και στη κοινωνία)
    - σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας
    - μια στοιχειώδης λειτουργία του κράτους δικαίου
    - πολιτιστική σύγκλιση προς το ευρωπαϊκό υπόδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι. Η μάχη είναι για τα βασικά...

      Οι μάχιμοι όμως στο Ελλαδιστάν δεν νομίζω ότι έχουν καθαρή ιδέα ποιός είναι ο εχθρός και ποιό το ζητούμενο. Δεν υπήρξε η πείρα, η παιδεία, η εμπειρία για να ξεκαθαριστούν αυτά.

      Ακόμη και πολλοί από τους φοιτητές που βγαίνουν έξω, και που θέλουν ακόμα και να μείνουν έξω, δεν εννοούν που βρίσκονται και κουβαλάν την Ελληνική φυλακή μέσα τους...

      Μια που πουθενά δεν υπάρχουν πραγματικά τα ζητούμενα θα έλεγα ότι αυτό που υπάρχει αλλού είναι περισσότερη διαύγεια του τι είναι τα ζητούμενα και περισσότερα εργαλεία με τα οποία να προσπαθήσει κανείς να φθάσει στα ζητούμενα.

      Ορθολογισμός στην άσκηση εξουσίας και στην κοινωνία, σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας, στοιχειώδης λειτουργία του κράτους δικαίου... πολιτιστική σύγκλιση προς το ευρωπαϊκό υπόδειγμα. Για μένα, όσον αφορά την Ελλάδα, όνειρα. Για πολλούς είναι πράγματα που νομίζουν ότι έχουν, για άλλους πράγματα που δεν πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να τα αποκτήσουν, ούτε να τα απαιτήσουν. Και οι δύο αυτές ομάδες χάνουν το παιγνίδι.

      Δεν είμαι καλός ούτε προικισμένος καθόλου στο να βοηθώ στην μάχη αυτή για τα βασικά, μέσα από αυτό το μπλογκ... αλλά προσπαθώ με ότι τρόπο μπορώ κι ας μην με αφορά από δεκαετίες στην καθημερινότητά μου... με αφορά γιατί εκεί γεννήθηκα, και κάπου βαθιά, πονάει αυτό...

      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. από τη συζήτηση στο CNN, τα παρακάτω δεν είναι αμερικανικά κρατικά μέσα;;

    http://gr.voanews.com/
    http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/document/setimes/footer/about/about

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή σου μέρα και, αυτές είναι καλές ερωτήσεις :-)


      Η Voice of America δεν εκπέμπει στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Είναι, απλά, και ανοιχτά, προπαγάνδα εκτός ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η παράγραφος 501 του νομοθετήματος Σμιθ-Μουντ του 1948 απαγορεύει την οιανδήποτε μετάδοση της Φωνής της Αμερικής ευθέως σε Αμερικανούς πολίτες μέχρι τον ...Ιούλιο του 2013. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την τύχη της μετά τον Ιούλιο.

      Ξεκίνησε σαν ιδιωτική προσπάθεια την δεκαετία του '30 για την Λατινική (Νότιο) Αμερική. Στον Β' Πόλεμο ήταν κάτι σαν το BBC για την υδρόγειο. Με τον ψυχρό πόλεμο έγινε (βασικά) όργανο της CIA. Μέσα στην Αμερική ο κόσμος γνωρίζει για την ύπαρξη της VoA: είναι γνωστό ότι είναι προπαγάνδα των Αμερικανικών αξιών εκτός ΗΠΑ και ανάλογα με το που βρίσκεσαι σε πολιτική τοποθέτηση το θεωρείς οτιδήποτε από φωνή του θεού έως καταδικαστέα ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Voice_of_America


      Η Southeast European Times είναι του Αμερικανικού στρατού ("United States European Command-sponsored") για Βαλκανικές γλώσσες. Ξεκίνησε το 1999 μετά από τον πόλεμο στην πρώην Γιουκοσλαβία.

      Καμία από αυτές, ή και άλλες που υπάρχουν δεν έχουν σχέση με πχ., BBC ή ΕΡΤ, δεν είναι διαθέσιμα μέσα στις ΗΠΑ και δεν αποτελούν με καμία έννοια "πληροφόρηση" των Αμερικανών πολιτών από ένα σώμα για το οποίο υπεύθυνο είναι το κράτος.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.