Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Βαρέλια













Στο τέλος, δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε την φύση, όσους δικηγόρους ή πληρωμένους επιστήμονες και να παραθέσουν οι βιομηχανίες και οι κυβερνήσεις.

Ψάχνοντας για την ηλικία της Γής, χωρίς τα εργαλεία της επιστήμης, ο αρχιεπίσκοπος Τζέημς Άσερ το 1650 απάντησε αποστομωτικά στην ερώτηση υπολογίζοντας τις χρονολογίες της Παλαιάς Διαθήκης. Η Γη δημιουργήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του έτους 4004 Προ Χριστού. Στις 6 μμ. Ήταν Σάββατο.

Η ηλικία αυτή παρέμεινε αναμφισβήτητη μέχρι που ο επιστήμονας Κλαιρ Πάτερσον εργάστηκε από το 1947 για να καταφέρει να μετρήσει με ακρίβεια την τιμή μόλυβδου στο Ζιρκόνιο. Στο τέλος, γνωρίζοντας την τιμή σήμερα στην Γη, και την τιμή μόλυβδου σε Ζιρκόνιο  που βρέθηκε σε μετεωρίτες από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος, και αφού πρώτα αναγκάστηκε να κατασκευάσει το πρώτο εντελώς "καθαρό" χώρο επιστημονικού εργαστηρίου, το 1953, η ηλικία της Γης καθορίστηκε σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Όμως, ο Πάτερσον, καθώς συνέχιζε με τα πειράματα και την ανάλυσή του της τιμής μόλυβδου στην Γη, γνωρίζοντας ότι ο μόλυβδος είναι δηλητήριο για τον ανθρώπινο οργανισμό, κατά σύμπτωση επίσης ανακάλυψε ότι οι τιμές μόλυβδου στην ατμόσφαιρα και τις θάλασσες της Γης είχαν αυξηθεί δραματικά τις πρόσφατες δεκαετίες. Μετά από περισσότερες έρευνες ανακάλυψε από που ερχόταν ο πρόσθετος μόλυβδος: Τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων που έκαιγαν μόλυβδο ο οποίος υπήρχε στην βενζίνη και τον πρόσθεταν στην ατμόσφαιρα, και από εκεί έφτανε παντού, μέχρι την Ανταρκτική και τον εγκέφαλο μικρών παιδιών...

Το ότι ο μόλυβδος είναι δηλητήριο ήταν γνωστό πάντα, συνέχιζε όμως να υπάρχει στην βενζίνη. Το ότι ο μόλυβδος
είναι δηλητήριο ήταν γνωστό ακόμα και πριν 2.000 χρόνια, αλλά η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία χρησιμοποιούσε σωλήνες από μόλυβδο για τα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Συζητείται το ότι ο μόλυβδος που χρησιμοποίησε η Ρώμη, ξέροντας ότι ήταν δηλητήριο, επί αιώνες, έπαιξε ρόλο στην πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επηρεάζοντας τον εγκέφαλο επί γενεές.

Ο μόλυβδος δηλητηρίαζε δισεκατομμύρια ενηλίκων και παιδιών απειλώντας πρώτα να καταστήσει την λειτουργεία του εγκεφάλου ελαττωματική και τέλος να αφανίσει την ανθρωπότητα.

Ο μόλυβδος που προστέθηκε στην βιόσφαιρα από την βιομηχανική επανάσταση μέχρι το 1990 πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, έχει επηρεάσει την πορεία του πολιτισμού --ακόμη και την πιθανότατη εισαγωγή καινούργιας εποχής σκοταδισμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια, στα δικαστήρια και τις εξεταστικές επιτροπές, με αντίπαλο τον επιστήμονα Ρόμπερτ Κήχοου, τις έρευνες του οποίου χρηματοδοτούσαν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων και τα διυλιστήρια βενζίνης. Ο Κήχοου "αποδείκνυε" συνεχώς ότι ο μόλυβδος από τις εξατμήσεις των αυτοκινήτων δεν προβάλει απειλή για το ανθρώπινο είδος. Τέλος, ο Πάτερσον, που είχε ανακαλύψει την ηλικία της Γης, κατάφερε την δεκαετία του 1980 να αναγκάσει τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές βιομηχανίες του πλανήτη να αλλάξουν τις τεχνολογίες και να μας δώσουν αμόλυβδη βενζίνη. Οι τιμές μόλυβδου στην βιόσφαιρα του πλανήτη έπεσαν αισθητά σχεδόν αμέσως (μετά από δεκαετίες ανυπολόγιστης ζημιάς).

Τα οικονομικά συμφέροντα πάντα πληρώνουν και χρησιμοποιούν επιστήμονες για να διαιωνίσουν το κέρδος τους χωρίς φροντίδα για το μέλλον. Επιστήμονες που δίνουν περισσότερη σημασία στον μισθό τους παρά στην επιστήμη τους, ή και επιστήμονες που χαζοχαρούμενα χάβουν ότι θα τους κάνει αν-βογκ, όπως πχ., εκείνοι που καταλύουν την Δημοκρατία με το να εικάζουν συναίνεση των πολιτών σε ότι κοτσάνα πετάξουν. Επιστήμονες στην Χιτλερική Γερμανία, στο Νέο Μεξικό και στην ΕΣΣΔ που δέχτηκαν να κατασκευάσουν ατομικές βόμβες. 


Στις ηλικίες του πολιτισμού αυτό πάντα το κατόρθωναν οι βιομηχανίες, τα κράτη, τα συμφέροντα, είτε χρησιμοποιώντας θρησκείες, είτε εκφοβισμό, είτε χρησιμοποιώντας ψευδο-επιστήμη --όποιο εκάστοτε επηρέαζε πιο άμεσα και αποτελεσματικά την κοινή γνώμη.
Πρόσφατα, οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες, και οι επιστήμονές τους, μας διαβεβαιώνουν ότι χημικά όπλα μπορούν να εξουδετερωθούν αποτελεσματικά στα βάθη των θαλασσών, όπως της Μεσογείου.

Λένε τώρα ότι στην περιοχή μεταξύ του νησιού Γάβδος, νότια της Κρήτης, και της Μάλτας, όπου η Μεσόγειος φτάνει σε βάθη που κυμαίνονται στα 3.000 μέτρα, τα χημικά όπλα της Συρίας μπορούν να εξουδετερωθούν αφού πρώτα γίνει κάποια επεξεργασία πάνω σε Ρωσικά και Αμερικανικά πλοία όπως το Κέηπ Ρέη, σε συνεργασία με τον Αμερικανικό στόλο.

Ουάσινγτον Ποστ, 23 Μαρτίου 2014. Το πρόβλημα είναι ότι άρθρα όπως αυτό στο Ποστ, υπογεγραμμένα από Ελληνικά ονόματα και σφύζοντας από υποκειμενική φρασεολογία δεν είναι αρκετά για να παρθούν στα σοβαρά ενάντια στην "εγκυρότητα" των βιομηχανιών και των κυβερνήσεων. Διαδηλώσεις, ποίηση και απεργίες φαίνονται απλά γραφικές όταν προβληθούν για 15 δευτερόλεπτα στα Νέα των 10. Χρειαζόμαστε περισσότερα: χρειαζόμαστε έναν Κλαιρ Πάτερσον...

Χρειαζόμαστε δεκαετίες;
Δεν έχουμε στην διάθεσή μας δεκαετίες.

Είναι καταλυτικά επείγον να οργανωθούν φωνές έγκυρες, αντικειμενικές με αποδεικτικά στοιχεία αναμφισβήτητα, επιστημονικά, παρουσιασμένα σε έγκυρα διεθνή σώματα δικαιοσύνης και κυβέρνησης. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται πρώτα να αποβληθεί κάθε ίχνος "φανατισμού" ή "αριστερισμού" και γραφικής οικολογικής αντιμετώπισης. Πρέπει η φωνή μας να πάρει χροιά έγκυρου, αυθεντικού, επιστημονικού αντικειμενισμού. Και πρέπει αυτό να γίνει άμεσα. Δεν έχουμε στην διάθεσή μας τις δεκαετίες που πήρε ο λαός για να σταματήσει τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ή τις δεκαετίες που χρειάστηκε ένας επιστήμονας για να βγάλει τον μόλυβδο από την βενζίνη. Δεν έχουμε τους αιώνες που χρειάστηκαν για να αποδειχθεί ότι η Γη δεν δημιουργήθηκε πριν από 6018 χρόνια, Σάββατο, 6 μμ.

Πρέπει η μέθοδος αποτελεσματικής και άμεσης αντιπαράθεσης να αποφασιστεί και να οργανωθεί πολύ γρηγορότερα από ότι συνήθως είναι το "δυνατόν συντομότερο".





Τέλεγκραφ
Γκάρντιαν
BBC

Αγριμιώ
Levina Vil

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.