Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εξοικονομεί











Πόσο δύσκολο είναι να επιτύχει κάποιος κάτι στη ζωή και να επηρεάσει θετικά την ζωή εκατομμυρίων άλλων; Εξαρτάται από το περιβάλλον του και το μυαλό του.

Κάποιος κοίταγε τα έντυπα που του δίνανε δεξιά κι αριστερά. Πρόσεξε την διαφορά στο πάχος των γραμμάτων των διαφόρων γραμματοσειρών. Οι πιο παχιές, σκέφτηκε, χρησιμοποιούν περισσότερο μελάνι από άλλες λεπτότερες.

Πόσο μελάνι;

Έκανε τους υπολογισμούς του. Ανέλυσε ποιά γράμματα της αλφαβήτου χρησιμοποιούνται περισσότερο... πόσο μελάνι χρησιμοποιούν...

Για να μην τα πολυλογούμε, δημοσίευσε μία αναφορά η οποία έλεγε πως αν όλα τα έντυπα χρησιμοποιούν γραμματοσειρά Garamond, θα υπάρξουν οικονομίες 370 εκατομμύρια δολάρια στο κόστος του μελανιού.

Ο άνθρωπος που το σκέφτηκε αυτό είναι 14 χρονών, και η χώρα που του επέτρεψε να μπορεί να σκέφτεται έτσι είναι η γενέτειρά του, οι ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εξοικονομήσει $136.000.000 από τον προϋπολογισμό τυπογραφικών εξόδων συνόλου $1.800.000.000, και οι 50 Πολιτείες μπορούν να εξοικονομήσουν $234.000.000 από τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Ξέρετε ότι μια ουγκιά Γαλλικό άρωμα Chanel no.5 κοστίζει $38, και μια ουγκιά μελάνι κοστίζει $75;

Και το όνομα του δεκατετράχρονου Αμερικανού από το Πίτσμπουργκ της Πανσυλβανίας ο οποίος σκέφθηκε πως να εξοικονομήσει $370.000.000 η χώρα του είναι Σουβίρ Μιρχαντανί.








Ίσως, μεταφέροντας την λογική αυτή στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αντί να αλλάξει γραμματοσειρά στα έντυπά της θα μπορούσε να επιλέξει να μην τυπώνει γράμματα καθόλου και να μοιράζει τα χαρτιά λευκά. Έτσι θα εξοικονομούσε ακόμα περισσότερο μελάνι διατηρώντας στο ακέραιο και το νόημα των κειμένων. Αλλά οι οικονομίες αυτές θα επισκιαζόντουσαν από την υπέρμετρη σπατάλη για μελάνι σφραγίδων από τους σφραγιδοφόρους που χρησιμοποιούν τις σφραγίδες τους ως εναλλακτικά πέη (μιά και τα οργανικά τους τά 'χουν κόψει)... και, βλέποντας άδεια σελίδα, απ' την χαρά τους θα την γέμιζαν σφραγίδες, σπαταλώντας τελικά περισσότερο μελάνι...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.