Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Θέατρο










Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές που έχουν αναδειχθεί σε δημοψήφισμα του αν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές ή όχι, λίγα πράγματα είναι καθαρά και προβλέψιμα:
Η πραγματική επιλογή είναι το αν:
1. Θα κάνουμε ότι λέει η Ευρώπη για να μας πετάξουνε λίγα ψίχουλα "ανάκαμψης", για τα μάτια,
ή
2. Δεν θα κάνουμε ότι μας λέει η Ευρώπη και μπαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Όμως, ο λαός φαίνεται πως το βλέπει πολύ πιο απλά:
Ο λαός είναι θυμωμένος με αυτούς που "μας έφεραν εδώ" και θέλει να τους στείλει στο διάολο. Μετά, το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Το οποίο μεταφράζεται ως:
Ο λαός θέλει Αλλαγή.
(Τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει... έναν λαό που ψήφισε τον Ανδρέα το 1981 και τον Γιωργάκη το 2009. Και Δημοκρατία σημαίνει αυτό που θέλει ο λαός.)

Τα δύο πρώτα κόμματα, η Πολιτική Άνοιξη (ΠΑ-πα-πα) και το Κόμμα Αλέξης Τσίπρας (ΚΑΤ), θα έρθουν τσίμα-τσίμα το ένα με το άλλο, γι' αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.

Άρα, η πραγματική τελική ερώτηση είναι "Ποιός μπορεί να συμμαχήσει με ποιόν";
Ποιοί μπορούν μαζί να φτάσουν 151-160 καρέκλες στην Βουλή;

Όποιος έρθει πρώτος θα χρειαστεί άλλους έναν ή δύο, μάλλον δύο.
Όποιος έρθει δεύτερος θα χρειαστεί σίγουρα άλλους δύο το λιγότερο --αν ο πρώτος δεν βγάλει συμμαχία και 151-160 καρέκλες.

Αν δεν υπάρχουν δύο κόμματα που να δέχονται να συνεργαστούν με τον τσίπρα, τότε όλο αυτό το θέατρο είναι μόνο για λαϊκή εκτόνωση και στην τελική δεν θ' αλλάξει τίποτα.

Ποιοί λοιπόν θα δεχτούν να συνεργαστούν με τον τσίπρα; έχει κανείς καμιά ιδέα;








...μπορεί βέβαια από το 3% που έγινε 26% να πάει τώρα 45%. Το κατάφερε ο Μουσολίνι που ξεκίνησε ως μέγας σοσιαλιστής γύρω στο 1920, έτσι και καλύτερα, και δεν θα το καταφέρει ο αλέξης; Αστεία πράγματα. Άλλωστε η Ιταλία υποστηρίζει τον τσίπρα όσον αφορά την εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.