Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Parapliroforisi










Και η Ιταλία και η Ελλάδα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν και οι δύο το πρόβλημα ότι είναι πύλες αφίξεως προσφύγων/μεταναστών αλλά λειτουργούν πολύ διαφορετικά όσον αφορά το πως, ή κατά πόσον, εφαρμόζουν τους Ευρωπαϊκούς νόμους.

Στην Ιταλία, σήμερα:
  • Όταν αφιχθεί ένας πρόσφυγας γίνεται δεκτός σε ένα κέντρο άφιξης όπου καταγράφονται τα στοιχεία του.
  • Από εκεί, πολλές φορές μέσα σε ώρες αντί μέρες, μεταφέρεται σε ένα κέντρο σαν το δικό μας στο χωριό μας, όπου του παρέχεται στέγη, περίθαλψη και τροφή καθώς διεκπεραιώνονται τα χαρτιά του.
  • Πρώτα παίρνει άδεια παραμονής για τρεις μήνες. Μετά για άλλους τρεις μήνες. Κατά την διάρκεια των έξι αυτών μηνών δεν έχει δικαίωμα εργασίας.
  • Μετά από τους έξι μήνες και αφού έχει εισακουσθεί η προσωπική του περίπτωση σε τοπικό επίπεδο αυτοδιοίκησης, του δίνεται άσυλο στην Ευρώπη, και Άδεια Παραμονής και Εργασίας οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έναν αριθμό ετών (Κάμποσοι από εκείνους που φτάνουν εδώ έχουν ήδη νόμιμη οικογένεια με εργασίες σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η οικογένειά τους είναι ο τελικός τους προορισμός).
  • Κατά τους πρώτους έξι μήνες, μπορεί να ταξιδέψει μόνο μέσα στην Ιταλία (χώρα υποδοχής και διεκπεραίωσης) αλλά δεν μπορεί να εργαστεί, και πρέπει να επιστρέφει στον επίσημο χώρο παραμονής του, στην δικαιοδοσία της αρχής που διεκπεραιώνει τα χαρτιά του, τουλάχιστον μιά-δυό μέρες την εβδομάδα.
  • Αν ένας πρόσφυγας εξαφανιστεί και βγει από το σύστημα, τότε θεωρείται παράνομος, και όταν τον βρουν τον επαναπατρίζουν. Όσο παραμένουν στο σύστημα της Ιταλίας και της Ευρώπης θεωρούνται νόμιμοι, εν ανομονή εγκρίσεως ασύλου.
  • Η Ευρωπαϊκή ένωση διαθέτει 30 Ευρώ την ημέρα ανά πρόσφυγα για την συντήρησή του. Δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει από τις 23 Μαρτίου μέχρι σήμερα για τους πρόσφυγές μας €51.750 (30 x 25 πρόσφυγες x 69 ημέρες = πενήντα μία χιλιάδες επτακόσια πενήντα Ευρώ) στο Δημαρχείο μας.
  • Από αυτά τα €30 την ημέρα, €2,50 πρέπει να δίνονται σε κάθε πρόσφυγα σε μετρητά ώστε να μπορεί να αγοράζει κάτι για τον εαυτό του κάθε 'βδομάδα (€ 17,50 την εβδομάδα) και να κινείται στο χωριό και την περιοχή μας ελεύθερα.
  • Δηλαδή, στην περίπτωσή μας, τα μαγαζιά μας και η οικονομία μας μπορούν να δέχονται €437,50 την εβδομάδα από τους 25 πρόσφυγές μας, συν τους μισθούς (εργασία) των ντόπιων ανθρώπων που ασχολούνται με τον Ξενώνα μας, συν τα χρήματα που πληρώνονται από την Ευρώπη για τροφή και συντήρηση και στέγη στο Δημαρχείο και στα ντόπια μαγαζιά και συνεταιρισμούς... Ο Δήμος μας και η οικονομία μας δέχεται €750 την ημέρα, €5.250 την εβδομάδα, συνολικά για τους 25 πρόσφυγες μας.

Αν διάβασε κανείς το παραπάνω, και αν το συνέκρινε αυτόματα με αυτά που ξέρετε για τους δικούς σας πρόσφυγες στην Ελλάδα, σίγουρα θα είδατε μερικές διαφορές...

Ίσως και να ρωτήσατε ποιός είναι ο λόγος που εσείς τα ξέρετε διαφορετικά. 

Ίσως ο λόγος είναι ότι σας δουλεύουνε οι επιτήδειοι που επιζητούν την αντίδρασή σας για να τους δώσετε ψήφο, να φάνε κάτι κι εκείνοι ως κοτζαμπάσηδες των ραγιάδων. Ίσως επειδή η Ελλάδα είναι ένα κράτος χωρίς αστυνόμευση. Ο έμφυτος αναπόσπαστος ρατσισμός της Ελληνικής κοινωνίας και η έμφυτη, αναπόσπαστη ξενοφοβία του μέσου Έλληνα, συνδυαζόμενη με το κλασσικό Ελληνικό δυαδικό κόμπλεξ ανωτερότητας-κατωτερότητας δεν βοηθούν, καθώς χάβετε ότι θέλετε να χάψετε... ("Δυαδικό κόμπλεξ ανωτερότητας-κατωτερότητας" είναι όταν πιστεύει κανείς ότι όλοι τον θεωρούν κατώτερο ενώ ο ίδιος ξέρει ότι είναι ανώτερος από όλους)

(Και μην αρχίσουμε για την "Ελληνική φιλοξενία"... Από του "φιλόξενους", πόσοι το κάνουν για τα λεφτά του τουρίστα και πόσοι απλά για να πούνε "κοίτα τι φιλόξενος που είμαι!"
κοιτώντας στον καθρέφτη καθώς το διαλαλεί)

Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και την εφαρμογή στην Ιταλία, κοιτάζει κανείς την Ελλάδα και ρωτά σε ποιόν πλανήτη άραγε να βρίσκονται η Ελλάδα και οι Έλληνες.


Παράνομη η επ’ αόριστον κράτηση μεταναστών
Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου,
αντίθετη γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου, δικαιώνει αφγανό υπήκοο.
Το Βήμα


Εκτόξευση του αριθμού παράνομων μεταναστών


Αν δεν σας αρέσουν οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θέλετε, όπως γράφουν όλοι από αριστερά ως δεξιά στα σχόλια τους στις εφημερίδες, να αφεθούν οι πρόσφυγες να πνιγούν στο Αιγαίο ή να φυλακιστούν ή να σταλούν πίσω στην χώρα τους, τότε, αν δεν σας αρέσουν οι νόμοι σας, πηγαίνετε στις Βρυξέλες και στο Στρασβούργο και αλλάξτε τους, ή ξεκουμπιστείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μη σας βλέπουν και οι δυστυχισμένοι σαν πύλη της Ευρώπης και περιμένουν από σας ανθρωπιά (!) περπατώντας το μήκος Ηπείρων για να έρθουν στο κατώφλι σας (όπως οι παππούδες σας και οι γιαγιάδες σας έφτασαν στην Αμερική, την Αυστραλία, την Γερμανία και όλον τον κόσμο).

Αλλά, όσο επιλέγετε να παραμένετε στην Ευρώπη (οι ίδιοι ως οικονομικοί λαθρομετανάστες δανεικών), προτείνω να πληροφορηθείτε λίγο καλύτερα και να μειώσετε την ένταση ήχου της απέραντης ρατσιστικής βλακείας την οποία συνεπάγεται η παραπληροφόρηση που αποδέχεστε επειδή σεγκοντάρει τις απόψεις των περισσότερων.

Μπορεί άραγε κανείς να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τα ίδια, και να έχετε και 'σεις τα ίδια Ευρωπαϊκά χρήματα όπως η Ιταλία σε τοπικό επίπεδο αυτοδιοίκησης; Και η Ιταλία τους άφηνε να πνιγούνε, αλλά το τροπάρι άλλαξε πρόσφατα. Εσείς πότε θα αλλάξετε το δικό σας;














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.