Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δάχτυλα










Όπως σε κάθε καλή τηλεοπτική σειρά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθημερινές, και φυσικά δεν λείπουν τα δέλεαρ για να περιμένουμε με ανυπομονησία τα μελλοντικά επεισόδια.

Καθώς ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί μιλάνε ελπιδοφόρα για την Ελλάδα, όλη η καταιγίδα εστιάζει στις σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη, και την κόντρα Γερμανίας-Ελλάδας, περιμένοντας με ανυπομονησία την ερχόμενη Δευτέρα όταν ο Τσίπρας θα διαβεί τις πύλες προσκεκλημένος στο παλάτι. Είναι προσκεκλημένος άραγε, ή παρουσιάζεται να δώσει διατεταγμένα σέβη στην αρχόντισσα; Θα τον πάρει τελικά τον Πειραία (και τα παιδιά του) η Κίνα, ή οι απόγονοι της Μελίνας; Θα γίνει απρόοπτο "ατύχημα" ή θα τσουλήσει κι' άλλο η σακαράκα;

Όλα τα μάτια είναι γυρισμένα στην κόντρα Γερμανίας-Ελλάδας που αναπόφευκτα έχει φέρει στο κέντρο της σκηνής τον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη. There can be only One! Σαν σκηνή από τον Χάιλάντερ το ακροατήριο περιμένει να δει ποιός θα κόψει το κεφάλι ποιού...

Μόνο ένας πραγματικός τηλεναρκωμανής θα πιστέψει ότι αυτά δεν είναι στημένα σαν χορογραφημένοι αγώνες επαγγελματικής πάλης. 

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρέπει να υπάρξει νικητής. Και στο ματς Σόιμπλε-Βαρουφάκης αλλά και στον αγώνα Γερμανία Ελλάδα.

Αν κερδίσει η Γερμανία, χάνει η Ευρώπη γιατί φεύγει από το ευρώ η Ελλάδα και σ' ένα-δύο χρόνια διαλύεται το Ευρώ, ή επισήμως ή με το να ανέβει το δολάριο στο 1 δολάριο = 3-4 Ευρώ.

Αν κερδίσει η Ελλάδα, και πάρει λίγα από αυτά που ζητάει, χάνει η Ευρώπη γιατί αρχίζουν όλοι να ζητάνε ίδια μεταχείριση με την Ελλάδα και σ' ένα-δύο χρόνια διαλύεται το Ευρώ, ή επισήμως ή με το να ανέβει το δολάριο στο 1 δολάριο = 3-4 Ευρώ.

Η πλάκα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις χάνει η Ευρώπη. Και κερδίζει η Γερμανία. Η Ελλάδα είναι χαμένη ούτως ή άλλως. Η μόνη ερώτηση παραμένει με ποιόν τρόπο θέλει να χάσει η Ελλάδα.

Αργά ή γρήγορα, 2-3 από τα 4 εκατομμύρια της Αττικής θα αναγκαστούνε να γυρίσουν και να αναζωογονήσουν την επαρχία. Τόσα χρόνια αυτό ήταν το πρόβλημα και κανένα άλλο. Τό 'πε και η Μαργαρίτα πέρσι που κατεβήκαμε σε μανάβικο να πάρουμε ντομάτες, και η ντομάτες ήταν Ολλανδίας.

***

Αλλά, τι έκανε τελικά με το περήφημο δάχτυλό του ο Γιάνης μας;

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες έκανα ένα μικρό μοντάζ της διαβόητης σκηνής να το δούμε από κοντά μερικές φορές. Όπως θα διαπιστώσετε, το δάχτυλο δεν είναι σπέσιαλ εφέ πουτο πρόσθεσαν μετά όπως λανθασμένα υσχιρίζεται ο κύριος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας. 

Εκτός του ότι είναι οφθαλμοφανές, το λέει και ο ίδιος, στα Αγγλικά, με την φωνή του, ότι αυτό ακριβώς κάνει. Λέει "...and stick the finger to Germany". Δηλαδή, "και να δώσει (η Ελλάδα) το δάχτυλο στην Γερμανία". Όχι μόνο έκανε την  χειρονομία αλλά την εξήγησε κιόλας με λόγια καθώς την έκανε.

Λεπτομέρειες:

Το βίντεο γυρίστηκε πριν δύο χρόνια τον Μάιο του 2013 όταν δεν ήταν ακόμα υπουργός οικονομικών αλλά υφυπουργός του κουλ-μπαρούφ-φραπέ.

Και ένα λαθάκι Αγγλικών του Γιάνη. Είπε "stick the finger to Germany". Έπρεπε να πει "at Germany" και όχι "to Germany". Το "at" σημαίνει ότι δείχνεις το δάχτυλό σου προς την Γερμανία. Το "to" σημαίνει ότι βάζεις το δάχτυλό σου στην Γερμανία.

Η λέξη "stick" ταιριάζει και στο ένα και στο άλλο. Μήπως ο Γιάνης δεν εννοούσε να κάνει την γνωστή Αγγλοσαξωνική χειρονομία, αλλά, εννούσε ότι πρότεινε πως η Ελλάδα έπρεπε να βάλει δάχτυλο στην Γερμανία, Ελληνικά; (ή και Τούρκικα); Ποιός ξέρει. Τέλος πάντων, θα πάει την Δευτέρα ο Αλέξης στην Άγκελα να της εξηγήσει.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, δεσποινίδες και μάγκες, για να σώσουμε την πατρίδα μιλάμε για το αν ήθελε ο Γιάνης να βάλει δάχτυλο στη Γερμανία. 

Ορίστε, παρακολουθήστε πρώτο το μοντάζ μου, και από κάτω όλη την σέσσιον.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.