Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συμβιβασμοί










Κατά το Έθνος, η Ραχήλ Μακρή είπε: "Δεν δέχομαι κανέναν όρο συμβιβασμού, δέχομαι τον όρο διαπραγμάτευσης. Και αυτός είναι ο όρος. Οι ίδιοι έχουν μονομερώς καταρχήν παραβιάσει τη συμφωνία γέφυρα στην οποία είχαμε πάνω συμφωνήσει".

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Θέλει ο ορισμός να είναι "διαπραγμάτευση" αλλά δεν θέλει ο ορισμός να είναι "συμβιβασμός".
ή,
Θέλει διαπραγμάτευση αλλά δεν θέλει συμβιβασμό.
ποιό από τα δυο;

Όποιο κι απ' τα δύο και να εννοεί, το σκεπτικό της είναι άτοπο, γιατί συγκρίνει την διαπραγμάτευση (που της αρέσει) με τον συμβιβασμό (που δεν της αρέσει), όμως, η διαπραγμάτευση είναι μία συζήτηση (εργαλείο) και ο συμβιβασμός είναι ένα αποτέλεσμα (οικοδόμημα). Ποιό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα που θέλει από την διαπραγμάτευση αν όχι τον συμβιβασμό;

Για να υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς συμβιβασμό, πρέπει μία από τις δύο πλευρές να νικήσει 100% και η άλλη να ηττηθεί 100%. Ή να σταματήσει η διαπραγμάτευση πριν καταλήξει σε νίκη-ήττα, ή σε συμβιβασμό --το οποίο είναι 100% αποτυχία, και ήττα και για τις δύο πλευρές (γιατί η διαπραγμάτευση θα έχει σταματήσει). 

Αν πάμε στην διαπραγμάτευση μόνο για να νικήσουμε 100% τότε, απλά, δεν διαπραγματευόμαστε. Οτιδήποτε λιγότερο από 100% είναι εκ του ορισμού συμβιβασμός. Και φυσικά δεν θέλουμε να ηττηθούμε 100%. Αν δεν θέλει λοιπόν συμβιβασμό η κα Μακρή, τι ακριβώς θέλει; Ξέρει; Έχει ιδέα τι θέλει, ή τι λέει;

Συνέχισε: "Εάν είχανε μάθει σε υποτελείς και εάν είχανε μάθει τα τεχνικά κλιμάκια και κάποιοι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι να δίνουν εντολές σε όλη την κυβέρνηση και να νομοθετούν κατά παρέκκλιση του Συντάγματος μόνο και μόνο επειδή το ήθελαν οι τροϊκανοί, αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουν". Δηλαδή, υποθέτω πως λέει ότι από 'δώ και πέρα θα διαπραγματευόμαστε χωρίς να ηττηθούμε ή να συμβιβαστούμε. Άρα υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτούμε για να κερδίσουμε 100% --εφ' όσον δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα ηττηθούμε. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ηττηθούνε ή θα συμβιβαστούνε οι άλλοι. Να συμβιβαστεί η Ευρώπη μαζί μας αποδεχόμενη την ολοκληρωτική ήττα της.

Από μόνη της, η ρήση της Ραχήλ είναι, μου φαίνεται, αντιπροσωπευτική της αγράμματης και ανεύθυνης δημαγωγομπουρδολογίας που εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Αντιπροσωπεύει και καθρεπτίζει ακριβώς όλα όσα έχουν λεχθεί (και δεν έχουν υλοποιηθεί) μέχρι σήμερα.










4 σχόλια:

  1. Αν τα έλεγε αυτά μόνο η Μακρή,θα λέγαμε,Μακρή είναι μ......ς λέει!(sorry)
    Δυστυχώς δεν είναι μόνη της στην μπουρδολογία.
    Την ακολουθούν πολλά άξια παλικάρια.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πως είναι δυνατόν xristin μου οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές να μην καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουν να βάζουν όρους για να δίνουν λεφτά και να περιμένουν και να συμβιβαζόμαστε από πάνω! Αγενέστατοι!

      Να δεις που σε λίγο ο μισός ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κάνει αντιπολίτευση στον άλλο μισό!

      Φιλιά :-)

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες. Ας δούμε εν συνεχεία και τα πρόσφατα αποτελέσματα.

    Μέχρι στιγμής αυτό που διαδραματίζεται εν κατακλείδι, είναι μία προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να δανειστεί επιπλέον χρήματα από τους ευρωπαίους (οι μόνοι που μας δανείζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λεφτά) χωρίς να δεσμευτεί με όρους. Από την πλευρά τους οι ευρωπαίοι λένε ένα απλό "όχι" και περιμένουν... Εμείς προσπαθούμε να τους εκβιάσουμε, άλλοτε παίζοντας το γεωπολιτικό χαρτί, άλλοτε αίροντας γερμανικές αποζημιώσεις και άλλοτε με ψεκασμένου τύπου απειλές, αλλά αυτοί περιμένουν (δεν μπαίνω καν στην διαδικασία αν είναι δίκαιο ή όχι -τα συμφέροντα τους κοιτάνε). Και ενόσω αυτοί περιμένουν η Ελλάδα βουλιάζει (μια ματιά στην υστέρηση εσόδων και τις εκροές καταθέσεων πείθει ακόμα και τον πιο δύσπιστο).

    Το καίριο ερώτημα που ρωτάμε, όσοι έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές, είναι: κατά πόσο αυτή η στάση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας;

    Εγώ προσωπικώς πιστεύω πως όχι. Γιατί η ουσία δεν είναι αν θα μας δανείσουν και άλλα χρήματα για την βγάλουμε για μέρικούς μήνες ακόμη, αλλά να παράξουμε πλούτο ώστε να μπορεί η χώρα να συντηρήσει τους πολίτες της. Τί προτάσεις λοιπόν έχει η κυβέρνηση για την αναδιάρθωση της ελληνικής οικονομίας (σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα); Και αν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους, πιστεύουν ότι έχουμε την πολυτέλεια σαν χώρα να μην υπάρχει σχέδιο;

    Το θλιβερό είναι πως μετά από μισή δεκαετία καταστροφής και δεν μοιάζει να έχει αλλάξει τίποτα. Ούτε με τον Σύριζα. Η μεταπολίτευση είναι εδώ, ζει και βασιλεύει..


    ΥΓ. Άσχετο με το θέμα (αλλά και σχετικό με τη νοοτροπία Μακρή). Σήμερα, κρυφακούγοντας συνομιλία συναδέλφων έμαθα ότι τον Καποδίστρια τον έφαγαν οι ...Εβραίοι (μισθώνοντας τους Μαυρομιχαλαίους να κάνουν τη βρωμοδουλειά). Μερικές φορές κοιτάζω με απελπισία τον ουρανό και απορώ πώς δεν έχει πέσει ακόμα στο κεφάλι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο με τον Καποδίστρια, αλλά τηλεφωνήσανε και σε όλους τους δικούς τους να μην πάνε στους δίδυμους πύργους το πρωί της 11 Σεπτεμβρίου... Και ερωτώ... πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο ουρανός δεν μας έχει ήδη πέσει στο κεφάλι, μα τον Τουτατίς!

      Να μια καλή ερώτηση. Αυτό το ρατσιστικό μίσος υπάρχει 1) για να μην παραδεχτούνε ότι είναι ανεπαρκείς οι ίδιοι, ή, 2) γιατί είναι αμόρφωτοι ή/και μειωμένου δείκτη νοημοσύνης, ή, 3) επειδή τους αρέσουν τα δικαιώματα αλλά απεχθάνονται την ευθύνη και την περνάνε σε άλλους, ή, 4) όλα τα προηγούμενα.

      Από τον Ιούλιο του 1974 προσπαθούνε όσοι δεν ήτανε ποτέ στα πράματα, να μπούνε στα πράματα, και αρκετές ομάδες το κατάφεραν. Το τραγικό είναι ότι αυτοί που καταφέρανε επί τέλους να μπούνε τώρα, δεν είναι οι τελευταίοι. Έπονται κι άλλοι. Δεν έχουν μείνει πολλοί, αλλά αυτοί που έπονται είναι οι χειρότεροι.

      Η έλλειψη επαγγελματισμού, οργάνωσης, γνώσης και ακόμα η έλλειψη της απλής συνεννόησης μεταξύ τους, που επιδεικνύουν καθημερινά επί δύο μήνες, είναι τραγικών και τραγελαφικών διαστάσεων.

      Σαφώς και δεν εξυπηρετεί η στάση αυτή τα συμφέροντα της χώρας. Όμως, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι σ' αυτόν τον τόπο ποτέ δεν έφτασε κανείς να σκεφτεί τα συμφέροντα της χώρας, έχοντας πάντα μείνει στα συμφέροντα τα δικά του (και βλέπουμε, έχει ο θεός, δε βαριέσαι αδερφέ)...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.