Χάθηκα τρείς –τέσσερεις μέρες με τρεχάματα την ημέρα και καλούς φίλους τα βράδια, και βλέπω ένα σωρό κείμενα που θέλω να διαβάσω αλλά δεν προλαβαίνω και η εξαφάνιση θα συνεχιστή μέχρι και την Παρασκευή που θα είμαστε πίσω στο χωριό. Εκτός από αυτό το κειμενάκι εδώ, που αν δεν το γράψω εδώ και τώρα θα πρέπει να ανέβω στην ταράτσα να κάνω κουκουρίκου!
Θέλω να πληρώνω τους φόρους μου (έ, υπάρχουν και ανωμαλίες).
Εύκολο;
Χα!
Φτου σκουληκομερμηγκότρυπα!
Καλά κρασά!
Κατ’ αρχάς η Ηξουσία δεν έχει τρόπο να με ειδοποιεί στην ώρα μου σε άλλο κράτος. Μην ψάχνετε, δεν υπάρχει τρόπος γιατί είμαι γραμμένος στην γενέτειρα ΔΟΥ και δε θέλω να πάω στων του εξωτερικού, και ούτε αντίκλητο με αφήνουν να ορίσω. Έτσι όταν το βρίσκουμε στο γραμματοκιβώτιο όταν ερχόμαστε είμαι εκπρόθεσμος και πάμε διακανονισμό.
Τέλος πάντων με διακανονίσανε καταλλήλως τον Οκτώβριο και πήγαινε η ξαδέλφη/δικηγόρος και πλήρωνε προσωπικά κάθε μήνα μια που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δώσουμε λεφτά στο κράτος. Ούτε από τράπεζα, ούτε από ιστοσελίδα, ούτε με επιταγή ταχυδρομικώς, ούτε με κάρτα. Τίποτα. Για να πληρώσεις το κράτος σου λεφτά πρέπει να χάσεις ένα μεροκάματο και να πας ο ίδιος με μετρητά να πλερώσεις να ‘ούμ.
Μετρητά; Όχι ακριβώς. Πάνω από 500 Ευρώ, ας πούμε για 522 Ευρώ, χρειάζεσαι τραπεζική επιταγή. Αλλά πάντα να την δώσεις αυτοπροσώπως στο ταμείο αφού έχεις περάσει από το διπλότυπο, ή διπλοτυπία ή διπλοκάτι τέλος πάντων.
Εχτές, 31 έτρεξα να πληρώσω εγώ. Προσωπικά και αυτοπροσώπως. Ουρά μια ώρα και οκτώ λεπτά. Ήμουνα Γλυφάδα για άλλες δουλειές και πήγα ΔΟΥ Γλυφάδας. Από άλλες ΔΟΥ να πάτε στο παράθυρο 9. Είχε δέκα παράθυρα: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Όταν είδαν ότι είχε μεγάλη ουρά στο 9 άνοιξαν και τα 7 και 8 για αυτούς από άλλη ΔΟΥ.
Πως τα άνοιξαν; Τύπωσαν από το κομπιούτερ δύο μεγάλα 9 και τα κόλλησαν πάνω από το 7 και το 8. Έτσι τώρα είχαμε παράθυρα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 9, 9, 10.
Τους πρότεινα ότι αν αναποδογύριζαν τα χαρτιά θα είχαμε 666.
Έρχεται η σειρά μου. Κάναμε εννέα (9) λεπτά, (νούμερο σημαδιακό) να αποφασίσουμε ότι θα δώσω τα 500 μετρητά και τα 22 με κάρτα μια και δεν μπορούν να πάρουν 522 μετρητά.
Αλλά όχι! Ανακαλύφθηκε πρόβλημα! Δεν μπορώ να κάνω την πληρωμή!
- Γιατί;
- Γιατί υπάρχει καινούργιο εκρπόθεσμο.
- Τι εκπρόθεσμο;
- Το 2010.
- Κι αυτό που πλήρωνα τι ήτανε;
- Το 2009.
- Έ, και μετά θα συνεχίσω να πληρώσω το 2010.
- Δεν μπορείτε να ξεπληρώσετε το 2009 πριν ξεπληρώσετε όλο το 2010, αλλά αν δεν πληρώσετε σήμερα το 2009 ακυρώνεται ο διακανονισμός σας και τα χρωστάτε όλα με πρόστιμα.
- Α! μάλιστα! Μα τι σημασία έχει αφού σε 5-6 χρόνια θα γίνουμε Προτεκτοράτο της Τουρκίας και να ευχόμαστε μόνο να μην θυμούνται εκείνη την παρεξηγησούλα του 1821…
- Έχετε δίκιο κύριε αλλά αυτό είναι το σύστημα.
- Ξέρετε, το σύστημα δεν μας το έδωσε κανένα διαστημόπλοιο. Αν όλοι μας, και εσείς μαζί μας, πηγαίναμε έξω από όλα τα κτήρια σαν και τούτο και πετούσαμε ντομάτες και λαχανικά, το σύστημα θα άλλαζε…
Τέλος πάντων. Να μην πολυλογούμε, σήμερα πλήρωσα και 35 Ευρώ πρόστιμο γιατί δεν έγινε η πληρωμή εχθές όταν δεν την δεχόντουσαν. Σήμερα έκανα και δεύτερο διακανονισμό για το 2010. Έτσι, κάθε μήνα, η δικηγόρος μου θα πηγαίνει με δύο διαφορετικά χαρτιά να πλερώνει δύο μέρη του ίδιου χρέους από το ίδιο άτομο στο ίδιο κράτος. Με πρόστιμο.
Δηλαδή εγώ παρακαλάω να είμαι νόμιμος και δεν μ’ αφήνουν.
Δηλαδή εγώ παρακαλάω να δίνω λεφτά στην εφορία και δεν μου το επιτρέπουν, εκτός αν χάσω και δεύτερη μέρα.
Αλλά αξίζει να σας πω τι βήματα έπρεπε να κάνω σήμερα, ΑΦΟΥ συμφωνήσαμε ως προς το πώς να λύσουμε το πρόβλημα.
Εννέα βήματα (σημαδιακό το νούμερο)
Δικαστικό, 5ος όροφος
Διπλοτυπία, 2ος όροφος
Δικαστικό, 5ος όροφος (δεύτερη φορά)
Διπλοτυπία, 2ος όροφος (δεύτερη φορά)
Ταμείο, 2ος όροφος
Παράβολο, 2ος όροφος
Υποδιευθυντής, 4ος όροφος
Διπλοτυπία, 2ος όροφος
Δικαστικό, 5ος όροφος (τρίτη φορά)
Εννέα βήματα (σημαδιακό το νούμερο)
Ο Υποδιευθυντής έλειπε και τον αναπλήρωνε ο Διευθυντής:
- Καλημέρα κύριε Διευθυντά (θερμή χειραψία, χαμόγελο, ανταπόδοση θερμότερης χειραψίας και χαμόγελου). Ζω στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι είναι αυτά τα χαρτιά αλλά εσείς πρέπει να ξέρετε!
- Βεβαίως! Καθίστε! (απλώνει χέρι να φέρει κοντά τα οργασμικά εργαλεία: τις Σφραγίδες)
- Ευχαριστώ! …ξέρετε… να γελάνε μαζί μας οι Σουηδοί ή οι Άγγλοι να πάει στα κομμάτια… αλλά να γελάνε μαζί μας και οι Ιταλοί;!
- Εμείς γελάμε με τους Ιταλούς για τον Μπερλουσκόνι!
- Α!, και οι Ιταλοί γελάνε με τον Μπερλουσκόνι.
- Κοιτάξτε. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε ένα Πρωθυπουργό ο οποίος πολεμά! Και θα μας βγάλει από την κρίση σε δύο χρόνια!
- Λέτε κύριε Διευθυντά! Μακάρι! …εκεί, σας ξέφυγε μια σφραγίδα νομίζω… Ναι.
- (προτείνει χειραψία) Στοίχημα!
- (σφίγγω το χέρι) Ένα στοίχημα που εύχομαι να χάσω κύριε Διευθυντά!
- Χίλια Ευρώ!
- Ένα μπουκάλι καλό κρασί!
- Κύριέ μου, ο Πρωθυπουργός μας, με την πυγμή του επέβαλε στην Ευρώπη να μην μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε και τους επέβαλε να το θεωρήσουν πρόβλημα της Ένωσης και όχι της Ελλάδας!
- Τι λέτε!
- Και τώρα τους επιβάλει τα Ευρωπαϊκά Ομόλογα!
- Μπράβο του! Μπράβο του κύριε Διευθυντά!. Μα νομίζω αυτή είναι η σφαιρική αντιμετώπιση που μου εξηγείτε. Ο καθημερινός Έλληνας που πρέπει να χάνει δύο μεροκάματα για να πληρώσει τους φόρους του τι να πει; Και του εξηγώ το-και-το τις τελευταίες δυό μέρες μου.
- Αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιωθούν στο σύστημα! Και θα βελτιωθούν σύντομα!
- Αμήν κύριε Διευθυντά!
…Φίλοι μου, τα κύτταρα έχουν πια νεκρωθεί. Οποιαδήποτε ελπίδα είναι πια ουτοπική, είμαι πλέον πεπεισμένος. Και δεν φταίει μόνο «η κυβέρνηση». Εμείς όλοι φταίμε. Κι ας ΜΗΝ τα φάγαμε μαζί, επιτρέψαμε το φαγοπότι με την αδιαφορία μας, και ο ωχαδελφισμός έβαλε σε καρέκλες ηλίθιους.
Η αλήθεια είναι ότι γραφειοκρατία όσο πάει και χειροτερεύει. Ίσως είναι η ιδέα μου. Για να κάνουμε στο δήμο μου ένα απλό πληροφοριακό σύστημα (εγώ το ήθελα για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και την επικοινωνία) ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου δεκάδες γραφειοκρατικά προβλήματα. Δεν έφταιγαν οι υπάλληλοι. Κι εκείνοι υποχρεωμένοι είναι και μάλιστα με αυστηρές ποινές. Το ζήτημα είναι αυτή η ρουφιάνα η πολυνομία. Εξάλλου, το κράτος θεωρεί τον πολίτη και τον υπάλληλο a priori ενόχους ή ότι θέλουν να κλέψουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμο μου, αν δεις την περίπτωση με τα τρία παράθυρα «9» και τη συζήτηση του κυρίου Διευθυντά με τις σφραγίδες στο παραπάνω κείμενο, φοβάμαι ότι το θέμα δεν είναι πλέον γραφειοκρατικό αλλά απλή σχιζοφρενική ηλιθιότητα κι ας μην υπάρχει τέτοια ασθένεια με αυτό το όνομα. Την εφεύραμε εμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι υπάλληλοι δεν έφταιγαν για αυτά που έγιναν και γίνονται. Φταίνε στο ότι τα βλέπουν ότι είναι σωστά και φυσικά!!! Από όλους σήμερα μόνο μια, ΜΙΑ και μόνο ΔΕΝ μου αυθαδίασε και δεν μου μίλησε σαν να ήμουν γουρουνάκι. Λίγο εύσωμος, ίσως! Αλλά γουρουνάκι; Θα μου πεις τα γουρουνάκια είναι έξυπνα ζώα…
Δήμο, δεν βλέπω την παραμικρή δικαιολογία, αν όχι για άλλο λόγο, για αυτόν που μόλις σου ανέφερα, ότι, όσο και να μην ευθύνονται για το σύστημα και να είναι υποχρεωμένοι να το ακολουθούν, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να το θεωρούν σωστό και να αυθαδιάζουν όταν το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να πληρώσεις τους φόρους σου. Και στο κάτω-κάτω ποιος τα εφεύρε και εφαρμόζει τα συστήματα και τη γραφειοκρατία; Οι Τούρκοι φταίνε;
Δημήτρη, φταίμε όλοι. Γιατί όταν ο Διευθυντής ή ο υπάλληλος αυτός πάει σε μια άλλη υπηρεσία και του συμπεριφέρονται όπως αυτός σε σένα, τότε φωνάζει και διαμαρτύρεται. Αν έκανε τον κόπο να αλλάξει νοοτροπία αυτός, θα άλλαζαν σιγά σιγά κι όλοι οι υπόλοιποι και μετά το "σύστημα" θα άλλαζε σταδιακά από μόνο του. Αυτοδίκαια. Χωρίς να απαιτείται κάποιος ειδήμονας για να το σχεδιάσει απ' την αρχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς αυτά τα προβλήματα υπάρχουν και τα ζω κι εγώ κάθε μέρα. Τώρα δε, με τη διοικητική μεταρρύθμιση που οι υπηρεσίες ακόμα δεν έχουν καν συσταθεί, ο κόσμος ταλαιπωρείται αφάνταστα.
Ευχή μου είναι, τώρα που μας έχει πάρει η μπάλα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις να αλλάξουμε και ως κράτος και να συμπεριφερόμαστε στον πολίτη έτσι όπως του αρμόζει.
Καλή επιστροφή να έχετε...
Δεν συζητάω για την απαράδεκτη γραφειοκρατία που πέρασες αλλά επειδή μου αρέσει πάντα να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου δεν καταλαβαίνω τον παραλογισμό σου να δηλώνεις μια διεύθυνση που δεν θα σε βρούν παρά σπανίως και κάθε φορά να τραβάς τα ίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΎπάρχει τηλέφωνο που σου λένε αν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης οπότε βάζε κάποιον δικό σου να περνάει από το γραμματοκιβώτιο μια φορά τον μήνα για να παίρνει την ειδοποιηση εγκαίρως.
Τελευταίε, οπωσδήποτε φταίμε όλοι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απόλυτα, ναι, οι ίδιοι που τα κάνουν είναι αυτοί που παραπονιούνται, κι αν μπορούσαν να αλλάξουν συμπεριφορά οι ίδιοι (όλοι μας) θα άλλαζε και το σύστημα, γιατί το σύστημα είμαστε εμείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθεόφοβε, σωστή η απορία σου. Πριν τρία χρόνια σχεδόν είχα αρχίσει τη διαδικασία να πάω στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού όπως πολύ λογικά προτείνεις, για να έρχεται αλληλογραφία στην Ιταλία. Το τρωτό σημείο στην πρότασή σου βρίσκεται στην λογική του. Είναι λογικό. Βλέπεις, τότε επέμεναν ότι η Γυναίκα μου πρέπει όπως και δήποτε να δηλώνει το επάγγελμα και εισόδημα της που βγάζει στο μέρος του εξωτερικού που ζούμε. Αλλιώς δεν με δεχόντουσαν. Η Γυναίκα μου φυσικά σαν Δημόσιος Υπάλληλος της Ιταλίας δεν της επιτρεπόταν να διπλοδηλώνει,
Δηλαδή Αθεόφοβέ μου, για να μην εξηγήσω περισσότερες λεπτομέρειες (που υπάρχουν) και γράψω παραγράφους, η ίδια η Εφορία δεν παρέθεσε ένα λογικό πεδίο εις το οποίον να μπορέσω να κάνω το σωστό. Από πού κι ως που απαιτούνε από την γυναίκα μου να δηλώνει την ιταλική δουλειά και εισόδημα στην Ελλάδα; Γι τι είδους κάφρους μιλάμε επί τέλους;
Σήμερα τους παρακάλεσα να τα στέλνουν στην δικηγόρο μου. Αδύνατον! Μέχρι που στο τέλος αποφάσισα να δηλώσω ότι ζω στην διεύθυνση της δικηγόρου μου, που θα το δεχόντουσαν. Αλλά τότε θα έπρεπε να πάω σε εκείνη τη ΔΟΥ και να αλλάξω όλα μου τα χαρτιά κλπ, κλπ.
Μην το ψάχνεις αγαπητέ… Ότι και να προτείνει ο Δικηγόρος του Διαβόλου, οι Μεγάλοι Ναπολέοντες που ανήκουν στο Δαφνί θα βρουν απάντηση και νόμους και κανονισμούς να μας κάνουν να αγοράσουμε τον τελευταίας μόδας στην Ελλάδα ζουρλομανδύα Αρμάνι!
Δειμο του πολιτη ανογεις οριζοντες ανοιχτους
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου AdeGia! Δεν θα περάσεις καμιά φορά από τα Απέννινα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σενάρια για την ελλην.Δημόσια Διοίκηση δεν τα έφεραν διαστημόπλοια αλλά φαίνεται οτι τα έγραψε ο Ιονέσκο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτες ιστορίες ξεπηδούν καθημερινά απ την άχρηστη και αντικρουόμενη πολυνομία και φυσικά,την μόνιμη πεποίθηση του ελλην.κράτους οτι ο πολίτης δεν κάνει άλλη δουλειά απ το να μελετά πως να του την σκάσει".Ισως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια...
κουραστηκα που το διάβασα, όχι εσυ το που το έζησες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήsquarelogic, αν μερικοί και μόνο υπάλληλοι έβλεπαν τον τραγελαφισμό και τα αντικρουόμενα αδιέξοδα, θα ήταν αρκετοί για να ξεκινήσει μια βελτίωση. Μα κανείς βρε παιδί μου δεν ξυπνάει από τον λίθαργο που μετατρέπεται γρήγορα σε κώμα; Για μένα το πιο καλό παράδειγμα είναι ότι δεν ανακοίνωσαν «οι από άλλες ΔΟΥ να πάνε στα παράθυρα 7,8, και 9», αλλά έκαναν τρία παράθυρα «9». Αυτό για μένα είναι από ταινία τρόμου και φρίκης… και αυτό δεν εξαρτάτο από νόμους και συστήματα… οι άνθρωποι εκεί το κάνανε αφού σκέφτηκαν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήria μου, ότι θα παρακαλούσα δύο μέρες την εφορία να πάρει τα λεφτά μου και δεν θα δεχόντουσαν γιατί δεν το επέτρεπε το σύστημα δεν το είχα δει ούτε στον ύπνο μου! Πρέπει να είμαι πολύ δύσκολη περίπτωση :-)
Ήθελα να το πω και προχθές και το ξέχασα. Μήπως είχατε χαρτάκι προτεραιότητας (ξεχωριστό για κάθε τομέα); Μπορεί το 9 να επαναλήφθηκε επειδή με κάποιο τρόπο συνδέονταν με το μηχάνημα που έβγαζε το χαρτάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή(σ.σ. το βρήκα, ο γκαβός)
Το σύστημα δεν μπορεί να είναι τέλειο, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν να λειτουργεί πιο ορθολογιστικά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι περισσότεροι έχουν αφομιώσει μια διαδικασία, μια πεπατημένη, και πέραν αυτής είναι terra incognita, όσο απλό κι αν είναι το θέμα που έχει ανακύψει. Παράδειγμα : όταν πέθανε ο πατέρας μου, πήγα στη ΔΟΥ για να δηλώσω το γεγονός. Είπα - επί λέξει - στην υπάλληλο : "Παρακαλώ θα ήθελα να κάνω μια μεταβολή στα στοιχεία φυσικού προσώπου λόγω θανάτου" και μου απάντησε - επί λέξει : "Εξουσιοδότηση έχετε"; Μετά το πρώτο σοκ (διότι υπέστην σοκ) της απάντησα : "Ξέρετε, όσο ήταν ζωντανός τα έκανε μόνος του, τώρα που πέθανε έπεσε στην ανάγκη μου και έτσι δεν έχω εξουσιοδότηση.". "Ναι αλλά χωρίς εξουσιοδότηση δεν μπορείτε". Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή παρενέβη μια άλλη υπάλληλος, η οποία προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμο μου, ήταν το πρώτο που έψαξα όταν μπήκα. Είχανε δύο μηχανάκια για χαρτάκια. Το ένα δεν είχε χαρτί και το άλλο κάποια βλάβη είχε και δεν έδινε. Τελικά μου είπαν ότι δεν υπάρχουν χαρτάκια και μου έδειξαν τις ουρές που κάνανε φιδάκι δυό ωρών (τελευταία μέρα). Τίποτα, δυστυχώς. Ο μόνος λόγος για το 9.9.9 ήταν ότι είχανε μια χειρόγραφη επιγραφή «Από άλλες ΔΥΟ στο παράθυρο 9, και αντί να το διορθώσουνε σε 7,8,9 άλλαξαν τα νούμερα των παραθύρων…
ΑπάντησηΔιαγραφή…και το αναφέρω αυτό σαν ένα μικρό, αλλά σημαντικό, παράδειγμα εξωφρενικής απογοήτευσης.
ESKARINA, είναι ιδιαίτερα αιχμηρή για μας αυτή η αντιμετώπιση από μέρους των υπαλλήλων όταν εμείς περνάμε μια τέτοια στιγμή στη ζωή μας… Ο πατέρας μου πέθανε Μάρτιο και η μητέρα μου Αύγουστο τον ίδιο χρόνο και είχα μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ να τους βοηθήσω. Καταλαβαίνεις πόσες αναρτήσεις έχω και εγώ για τις υπηρεσίες από τις οποίες πέρασα. Αλλά έγραψες πάρα πολύ σωστά ακριβώς ποια είναι μια από τις βασικότερες αιτίες του προβλήματος: «οι περισσότεροι έχουν αφομιώσει μια διαδικασία, μια πεπατημένη, και πέραν αυτής είναι terra incognita, όσο απλό κι αν είναι το θέμα», και επίσης, πράγμαυτι: «Το σύστημα δεν μπορεί να είναι τέλειο, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν να λειτουργεί πιο ορθολογιστικά» Αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Και να ρωτήσουμε, γιατί; Αυτοί οι άνθρωποι το βράδυ είναι οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας. Τι παθαίνουν το πρωί στην δημόσια υπηρεσία τους; Φυσικά δεν πέφτουν οι περισσότεροι στον χαρακτηρισμό του τίτλου της ανάρτησης, όμως, περιέργως, οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σαν να είναι έτσι. Και μετά έρχεται μια άλλη υπάλληλος να βοηθήσει.
Λόγω διεθνούς γάμου 1984-2001 κλπ, κλπ, ο γιός μου, γεννημένος στη Βοστώνη, εδώ στον Δήμο μας πότε έχει μερίδα πλήρη και πότε ατελή. Και εξαρτάται αυτό από τον υπάλληλο και πως δέχεται ο ένας υπάλληλος ή ο άλλος συγκεκριμένα χαρτιά. Η μερίδα του έχει αλλάξει στον Δήμο τέσσερεις φορές από αναγνωρισμένο παιδί σε μη αναγνωρισμένο γιατί ο ένας υπάλληλος διορθώνει τι έκανε ο άλλος…
Εντάξει, εδώ γελάμε... Ηλίθιοι, όπως είπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μη χειρότερα, Δήμο! Και η ESKARINA έχει δίκιο όταν ρωτάει πόσοι άλλοι σαν κι εμένα διαμορφώνουν τις στατιστικές που μας παρουσιάζονται σαν να είναι φοροφυγάδες. Εγώ επέμεινα μέχρι αηδίας δύο μέρες και τα πλήρωσα. Πόσοι δεν επιμένουν ή δεν ξέρουν ΠΩΣ να επιμένουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήeskarina:
ΑπάντησηΔιαγραφή"τώρα που πέθανε έπεσε στην ανάγκη μου και έτσι δεν έχω εξουσιοδότηση."
Έγραψε!!!
Θα απαντούσα πάραυτα "μα καλά,ακούτε τι λέτε?για ξαναπειτε το δυνατά αλλη μια φορά"
Οι ΔΥ συχνά πολύ ενεργούν με το Νωτιαίο Μυελό και όχι με το Μυαλό.Το βάζουν στο off...για να μην "καεί"...μόνο,που συνηθίζει κανείς στο off...
To "ένα απέραντο φρενοκομείο" παραμένει επίκαιρο ...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=VWsls07oijI
Epanechnikov, φοβερό! και τόσο αληθινό! ρεαλιστικό αλλά και ελπιδοφόρο μια που βλέπουμε γύρω μας ότι παραμένει, και θα μαραμείνει, επίκαιρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα "συνεισφέρω" και γω στα ευτράπελα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υποθηκοφυλακεία επίσης δεν πληρώνονται σε μετρητά πάνω από 500 ευρώ και η Εθνική τράπεζα εκδίδει τραπεζική επιταγή ζητώντας προμήθεια 15 ευρώ, μάλλον δεν τα θεωρεί "δημόσιο", αντίθετα η Πειραιώς δεν χρεώνει τίποτα.....
Για να μην κατηγορούμε μόνο το δημόσιο .....και τα "ιδιωτικό" πολλές φορές δεν πάει πίσω !
Πάντως ως καλύτερη λύση βλέπω την Δ.Ο.Υ. Κ. Εξ.
Τα εισοδήματα εκτός Ελλάδος (στην αλλοδαπή) ΔΕΝ δηλώνονται από κανέναν κάτοικο εξωτερικού στην Ελλάδα, απορώ που σας είπαν το αντίθετο, πιθανό λάθος.
Αυτό είναι βέβαιο!
Μετά από όλ'αυτά ελπίζω να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως ερμηνεύονται οι στατιστικές για το πόσες ώρες δουλεύουν οι Έλληνες σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους (είναι αν όχι στην κορυφή, πολύ κοντά σε αυτή) και πόσο παρόλ'αυτα η παραγωγικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη και κοντά στον πάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζονται 2-3 εργατομέρες και μισή ντουζίνα δημόσιοι υπάλληλοι για να γίνει κάτι το οποίο στις υπόλοιπες χώρες γίνεται με μερικά κλικ του ποντικιού.
Χαρά στο κουράγιο σου αγαπητέ Δημήτρη.
Hi Folks, and thanks! No Greek keyboard on the ANEK ferry... Will get back to you in Greek tonight from the village!
ΑπάντησηΔιαγραφήglam, και το ιδιωτικό! και το ιδιωτικό! Σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λογαριασμό 400 Ευρώ μου δώσανε απόδειξη 160 Ευρώ και όταν ρώτησα που είναι η απόδειξη για τα άλλα μου είπανε ότι τα υπόλοιπα δεν πέφτουν με τον νόμο σε κατηγορία για την οποία κόβεται απόδειξη. Έτρεξα αμέσως στο μπάνιο να κοιτάξω στον καθρέφτη, αλλά δεν είδα να φορούσα λοφίο! περίεργο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΔΟΥΚΕξ ήταν λογικά η σωστή λύση, και όπως είπα και παραπάνω το προσπάθησα. Τελικά για κάποιο λόγο θα πλήρωνα περισσότερα, και απαιτούσαν από την γυναίκα μου να δηλώνει μαζί μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι ίσως να έκαναν λάθος αυτοί που μας τα έλεγαν... να το ξαναψάξω στον επόμενο γύρο!
Πρέπει να δηλώνω εισοδήματα από ακίνητα στην Ελλάδα. Η δουλειά μου είναι στις ΗΠΑ και εισόδημα από την δουλειά δεν δηλώνεται στην Ελλάδα αλλά στην Μασαχουσέτη.
Πάντως αυτό το όχι μετρητά πάνω από 500 Ευρώ, ο κακομοίρης δεν έχω μπορέσει να το καταλάβω!
ManBlogg, δεν αστιεύεσαι καθόλου! Και, το φαντάζεσαι ότι αυτά είναι για την εφορία. Μετά, κάθε δυό μήνες λογαριασμούς αυτοπροσώπως και με μετρητά για νερό αλλού, ηλεκτρικό αλλού, φυσικό αέριο αλλού. Άρχισαν τώρα να τα δέχονται όλα μαζί στα Ταχυδρομεία, και το νερό μόνο έχει ιστοσελίδα όπου πρέπει να πηγαίνεις κάθε φορά. Μόλις πριν 10 μήνες βρήκαμε τρόπο να οργανώσουμε αυτόματες πληρωμές από την τράπεζα, αλλά, τώρα ανακάλυψα ότι δεν λειτουργούσαν σωστ΄'α τα κομπιούτερ, παίρνανε λιγότερα για ηλεκτρικό και πάλι χρωστάω!
Πραγματικά! πως ειναι δυνατόν να εξηγηθεί στον κόσμο ότι αυτά που τους παίρνουν ίσως και 10 μέρες τον χρόνο στο εξωτερικό γίνονται με μερικά κλικ του ποντικιού;
Πιο διεστραμένο κράτος έχει δει ποτέ κανείς; Να του πηγαίνεις ζεστό ζεστό μετρητό, και να σου βάζει στοπ, επειδή προφανώς κάποια στιγμή πριν έναν αιώνα κάποιος γραφειοκράτης υπουργός αποφάσισε πως προτιμά τις τραπεζικές επιταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα συγχαρητήρια πάνε στην υπομονή σου πάντως!
Ellinaki, ήταν ώρες (και μιλάμε για ώρες) που δεν ήξερα αν κάνω υπομονή και επιμένω από καθήκον προς την πατρίδα (sic), ή φόβο για το τι θα μου κάνουνε όταν έρθει η ...επανάσταση και δεν έχω πληρώσει, ή (το προσωπικό μου φαβορί) πολεμώντας την Ελληνική φωτιά με φωτιά κρατώντας τα χαρτιά μου σαν λάβαρο και τρέχοντας ενάντια στα μιλιούνια φωνάζοντας "Όχι ρε! δε θα σας περάσει! θα το κάνετε σωστά και θα πείτε κι ένα τραγούδι!"
ΑπάντησηΔιαγραφή