Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Τραλαλά

 



Ο κόσμος των εξυπνότερων από τους μεγάλους πιθήκους έχει αλλάξει.

  • Πριν 34 χρόνια η παγκόσμια ισορροπία, που περπατούσε πάνω στην κόψη ενός ξυραφιού, άλλαξε όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, η μία από τα δύο υπερδυνάμεις.
  • Πριν 23 χρόνια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες τον πόλεμό του εναντίων των Ενωμένων Κρατών, ρίχνοντας τους δίδυμους πύργους και εγκαθιστώντας στην ψυχή της Αμερικής κάτι που δεν είχε υπάρξει εκεί από την ίδρυσή της: τον φόβο.
  • Ο φόβος έσπρωξε τους Αμερικανούς να υιοθετήσου τους νόμους «Πατριωτισμού» που αφαιρούσαν ελευθερίες και έδιναν στην κυβέρνηση δικαιώματα δικτατορικά, επαληθεύοντας την ρήση ότι ένας λαός που επιλέγει να χάσει λίγες ελευθερίες για να «αγοράσει» λίγη ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.
  • Οι πετρελαιάδες του Τέξας, χρησιμοποιώντας τον πρόεδρο-μαριονέτα Μπους, επιτέθηκαν στο Ιράκ με ψεύτικες δικαιολογίες, δολοφόνησαν «νόμιμα» τον Σαντάμ Χουσεΐν και πήραν στον λαιμό τους τον κακομοίρη τον Τόνυ Μπλαιρ του Η.Β., που τους ακολούθησε. Το ισοζύγιο που κρατούσε το Ιράκ με το Ιράν στην διεθνή σκηνή, διαλύθηκε.
  • Τα Ενωμένα Κράτη εξέλεξαν τον πρώτο τους μαύρο Πρόεδρο.
  • Οι λευκοί Χριστοφασίστες της Αμερικής εκδικήθηκαν εκείνους που ψήφισαν μαύρο Πρόεδρο με το να εκλέξουν έναν ντιπ ηλίθιο ρατσιστή φασίστα απατεώνα, τον Τραμπ. Η Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 1939 συνειδητοποίησε ότι η Αμερική δεν έχει φερεγγυότητα και δεν μπορεί κανείς να της έχει εμπιστοσύνη σαν σύμμαχο, με πρόεδρο τον Τραμπ.
  • Η πρώτη πανδημία σε 100 χρόνια τρόμαξε τα παιδάκια και τους νέους που ενώ είχαν όλοι σμάρτφων και ίντερνετ δεν είχαν την πείρα όλων των άλλων γενεών της ανθρωπότητας του να κάθονται μέσα στο σπίτι τους, και πάθανε, ως εκ τούτου, ψυχικό τραλαλά.
  • Ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία και πολλοί σοφολογιότατοι αποφάσισαν ότι η Ουκρανία έπρεπε να δώσει έδαφός της στην Ρωσία.
  • Άραβες τρομοκράτες διέπραξαν ένα αισχρό έγκλημα δολοφονώντας πάνω από χίλιους Ισραηλινούς και το Ισραήλ, έχοντας βαρεθεί πλέον να του επιτίθενται και να αμύνεται επί 75 χρόνια αποφάσισε τον αφανισμό των τρομοκρατών που κρύβονται ανάμεσα στους δικούς τους άμαχους οι οποίοι σκοτώνονται ως σχέδιο των τρομοκρατών εναντίων του Ισραήλ. Ως εκ τούτου, πολλοί σοφολογιότατοι αποφάσισαν ότι το Ισραήλ πρέπει να μην υπάρχει πια.
  • Ο Τραμπ ξαναέβαλε υποψηφιότητα και πολλοί ντιπ ηλίθιοι σοφολογιότατοι στην Αμερική και στην Ευρώπη τον παίρνουνε στα σοβαρά λες και είναι «πολιτικός», λες και μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε πέρα από το να τα παίρνει, ή λες και έχει λειτουργώντα εγκέφαλο αντί να είναι ένας ντιπ ηλίθιος ρατσιστής φασίστας απατεώνας. 

Οι μάσκες του Τραμπ πέφτουν συνέχεια, η μια μετά την άλλη φανερώνοντας εκείνη που βρίσκεται κάτω από αυτή που πέφτει. Τώρα, φτάνουμε σε αυτές που μοιάζουν με τον κλόουν από εκείνο το μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King. Θα δούμε την τελευταία μάσκα; το πραγματικό πρόσωπο; Οχι. Δεν υπάρχει πραγματικό πρόσωπο. Απλώς πιο τρομακτικές και πιο τρομακτικές μάσκες κλόουν μέχρι κάτω. Μετά, το κενό.



~~~






Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται...

 

Θυμάστε τον παλιό καλό καιρό όταν ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο χρεοκόπησε τον κάθε Έλληνα για να μη χρεοκοπήσει το κράτος. Ήταν μόνο καμιά δεκαριά χρόνια μετά από τότε που το Ευρώ είχε κάνει τους Έλληνες ευρωπέη με καγιέν, με κόστος ζωής Ευρωζώνης αλλά μισθούς το εν-τέταρτο των υπόλοιπων οικονομιών στην Ευρωζώνη.

Τότε όταν πάθαμε την κρίση του "Λεφτά Υπάρχουν", αν θυμάμαι καλά, το Εθνικό Χρέος ήταν κάπου 350 δισεκατομμύρια και το Δημόσιο Χρέος έναντι Εθνικού Προϊόντος ήτανε γύρω στο 120%.

Δέκα χρόνια αργότερα η Ευρώπη είπε, εντάξει, χάιδεψέ τους λίγο τα αυτιά και πες τους ότι βγήκανε απ’ την κρίση, και βλέπουμε.

Πέντε χρόνια αργότερα, σήμερα, το Εθνικό Χρέος της Ελλάδας είναι κοντά στα 538 δισεκατομμύρια, 54.000 Ευρώ ανά πολίτη και το Δημόσιο Χρέος έναντι Εθνικού Προϊόντος είναι 230%. Το χρέος της Ελλάδας ανεβαίνει κάπου 10.000 Ευρώ κάθε 11 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές αγοράς ακινήτων και τα νοίκια στην Αθήνα έχουν φτάσει σε ύψη απίστευτα, γελοία, αλλά αυτό είναι μια φούσκα που πρόκειται να σκάσει όπως έσκασε στην Αμςρική το 2008. Όσοι γνωρίζουν, γνώρισαν. Φορέστε παιδιά το κράνος σας και καλυφθείτε γιατί έρχεται μεγάλο κραχ στο απέραντο τρελοκομείο της φαιδράς πορτοκαλέας.

Οι Ιταλοί σας ρίχνουνε!
Το Εθνικό Χρέος της Ιταλίας πλησιάζει τα 4 τρισεκατομμύρια, 66.000 Ευρώ ανά πολίτη.

Ορίστε και κάτι που μπορείτε να παρακολουθείτε με τις ώρες. Είναι καλύτερο από σήριαλ στην τηλεόραση. Κάντε και σκρολ πάνω και κάτω και συγκρίνετε:

Πάντως και τα Ενωμένα Κράτη της Αμερικής σας ρίχνουνε!
Το Εθνικό Χρέος τους είναι κοντά στα 36 τρισεκατομμύρια, 109.000 δολάρια ανά πολίτη.
https://www.usdebtclock.org/index.html (καντε κλικ στο κουτί επάνω δεξιά να κλείσει το παράθυρο που καλύπτει την μέση των ενδείξεων) Το χρέος της Αμερικής ανεβαίνει κάπου 100.000 δολάρια κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά τα τρισεκατομμύρια δεν υπάρχουν, δεν είναι αληθινά. Ειναι αέρας κοπανιστός. Είναι το πόσα έχουν ξοδέψει οι κυβερνήσεις περισσότερα από τα λεφτά που είχανε.


~~~