Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αριθμητική












200.000 νοματαίοι εισέπρατταν 800.000.000 Ευρώ τον μήνα από τα ταμία χωρίς να τα δικαιούνται.


Δηλαδή, η είδηση, μετά από μια απλή πράξη αριθμητής, λέει ότι κάθε ένας από 200.000 απατεωνίσκους εισέπρατταν κατά μέσο όρο 4.000 Ευρώ τον μήνα ο καθένας. Ένας άνθρωπος έπαιρνε 4.000 Ευρώ τον μήνα, ή 48.000 Ευρώ τον χρόνο.

Το κράτος πλήρωνε 800.000.000 Ευρώ τον μήνα, δηλαδή 9.600.000.000 τον χρόνο σε απατεώνες. Να το γράψουμε πιο απλά: Το κράτος πλήρωνε 9,6 δισεκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο σε απατεωνίσκους ενώ η Αθήνα καιγότανε για μια μνημονιακή δόση 8 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Κάθε χρόνο, Έλληνες απατεώνες συμπολίτες μας, κλέβανε από εμάς όλους ποσό ισάξιο με το 8% του μνημονίου του 2010.

Ας το πούμε διαφορετικά. Κάθε φορά που 50.000 Έλληνες μαζευόντουσαν στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης, 1.000 από αυτούς που διαμαρτύρονταν έκλεβαν σαν απατεώνες και την κυβέρνηση κατά της οποίας διαμαρτύρονταν, και τους διπλανούς τους.



Σκέψεις:

- Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η Ελλάδα πια, ώστε κανείς δημόσιος ή ταμειακός υπάλληλος να μην ανοιγοκλείσει βλέφαρο βλέποντας αποδείξεις για 200.000 ανθρώπους να παίρνουν 4.000 Ευρώ τον ΜΗΝΑ; Αυτά δεν είναι νούμερα και ποσά που είναι δυνατόν να περνάνε απαρατήρητα επί μήνες και χρόνια...

- Μπορεί Το Βήμα να κάνει λάθος και να ήταν 800.000.000 τον χρόνο αντί τον μήνα και ο καθένας να ρούφαγε 333 Ευρώ τον μήνα αντί 4.000. Αυτό το χάβω πιο εύκολα γιατί είναι πιο δύσκολο να αναρωτηθεί ένας δημόσιος υπάλληλος πως τόσες χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν 333 Ευρώ παρά 4.000.

- Οι άνθρωποι εργάσιμης ηλικίας στην Ελλάδα είναι περίπου 5,5 εκατομμύρια. Πες 2,25 εκατομμύρια άνδρες και άλλες τόσες γυναίκες... πες ότι το 20% των γυναικών προτιμούν να εργάζονται στο σπίτι με τα παιδιά, και 10% των ανδρών δεν τους ενδιαφέρει να εργάζονται, αυτό αφήνει κάπου 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους να θέλουν να εργαστούν, και με τα ποσοστά ανεργίας που έχουμε πες ότι περίπου 2,6 εκατομμύρια εργάζονται (τα 33% είναι δημόσιοι υπάλληλοι) και 1,2 εκατομμύρια θα ήθελαν να εργάζονται και δεν υπάρχει δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες που κατάφεραν και έπαιρναν τις 4.000 Ευρώ τον μήνα αντιπροσωπεύουν περίπου το 6(+)% του εργατικού δυναμικού.

Βέβαια, αν το πάρεις με "οικογένειες", πες ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια σπιτικά στην Ελλάδα, τότε, η είδηση είναι ότι ένα στα δέκα σπιτικά κλέβανε 4.000 Ευρώ τον μήνα από το κράτος. ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ. Αν ξέρετε δέκα ανθρώπους στην ζωή σας, ένας στους δέκα που ξέρετε τα έπαιρνε. Αν ξέρετε 20 ανθρώπους, δύο από τους γνωστούς σας.



Τα γράφω αυτά για να κάνω μερικές πολύ απλές φιλοσοφικές αναζητήσεις:

Πρώτον, τα νούμερα είναι εξωφρενικά και δεν "βγαίνουν". Κάτι λάθος ίσως να υπάρχει στην είδηση.

Δεύτερον. Αν τα νούμερα και η είδηση είναι αληθινά, τότε η μόνη απορία που δημιουργείται είναι πως είναι δυνατόν τέτοια νούμερα, επί χρόνια, 200.000 επιταγές τον μήνα, 4.000 Ευρώ τον μήνα η μία, στην Ελλάδα των 600 Ευρώ και 300 Ευρώ συντάξεων, πως είναι δυνατόν να περνούσαν από τα μάτια των δημόσιων υπαλλήλων, των ελεγκτών, των ταμείων και των συστημάτων πληροφορικής χωρίς κανένας να αναρωτηθεί ποτέ ...και να κάνει μία ερώτηση.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μόνο μια μπορεί να είναι: Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ελεγκτές και ταμίες που ποτέ δεν αναρωτήθηκαν το εμφανές, πρέπει να είναι ανίκανοι, και τα συστήματα πληροφορικής και μηχανογράφησης πρέπει να τα έγραψαν προγραμματιστές Νεαντερτάλ (μια που κάθε σύστημα μηχανογράφησης θα έπρεπε να έχει fail safe και να βγάζει νούμερα πάνω από ένα άλφα όριο προς έλεγχο).

Το ότι ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός γενικά στην Ευρώπη αλλά ιδιαίτερα στην Ελλάδα, εν συγκρίσει με τις ΗΠΑ είναι βυζαντινό πανηγύρι και τα συστήματα είναι για κλάματα, και οι περισσότεροι προγραμματιστές (οι μοντέρνοι Δρουίδηδες) πληρώνονται χρυσάφι για να κάνουν μπούρδες, δεν είναι είδηση (και αυτό, το γνωρίζω καλά μια που 20 χρόνια βγάζω το βιός μου με την πληροφορική στις ΗΠΑ). Είναι γεγονός.

Αλλά το ότι οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ταμεία δεν πήραν ποτέ χαμπάρι τέτοια νούμερα και κανείς δεν έκανε μια ερώτηση, σημαίνει ότι το πρόβλημά μας κυρίες και κύριοι, δεσποινίδες και μάγκες, δεν είναι οι 300 της Βουλής, οι εκλογές, η λαϊκή εντολή (τρομάρα της), οι ταξικοί αγώνες και οι κακοί τραπεζίτες. Το πρόβλημα είναι η προσωπική ανικανότητα και ο προσωπικός δείκτης νοημοσύνης των ατόμων σε θέσεις δημόσιες, που μισθοδοτούνται από τους φόρους που δεν πληρώνουμε, οι οποίοι υπάλληλοι επέτρεψαν τέτοια νούμερα σε τόσους απατεώνες για τόσο καιρό χωρίς την παραμικρή σκέψη ή έλεγχο. Μέχρι που τους ανάγκασαν να κάνουν έλεγχο οι ...κακοί υπαλληλίσκοι της κακιάς τρόικας.

Κούνια που μας κούναγε... Καλές εκλογές.




ΠΡΟΣΘΗΚΗ, Σάββατο 28 Απριλίου, 2012, 14:30 ώρα Ελλάδας:

Αυτό το άφησα να το προσθέσω την επόμενη ημέρα της ανάρτησης.

Διαβάζοντας την ανάρτηση κανείς θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι πραγματεύεται μια απάτη 9,6 δισεκατομμυρίων Ευρώ τον χρόνο και εστίαζε στην ανικανότητα των δημοσίων και ταμειακών υπαλλήλων, αλλά και στο ότι η απάτη διεπράχθη από 2% των Ελλήνων που είναι ποσοστό σημαντικότατο.

Αλλά, είχα γράψει και ότι: "Πρώτον, τα νούμερα είναι εξωφρενικά και δεν 'βγαίνουν'. Κάτι λάθος ίσως να υπάρχει στην είδηση."

Πηγαίνοντας λοιπόν εδώ, στην Καθημερινή, διαβάζουμε ότι τα 750-850 εκατομμύρια Ευρώ έφευγαν για αυτές τις απάτες κάθε ΧΡΟΝΟ και όχι κάθε μήνα όπως έγραψε Το Βήμα.

Άρα ενώ όλες οι σκέψεις που βασίζονται στο νούμερο 200.000, που ήταν οι απατεώνες, ισχύουν, οι αριθμοί και οι σκέψεις στο άρθρο βασισμένοι σε 800 εκατομμύρια Ευρώ πρέπει να διαιρεθούν δια του 12.

Αυτό ελαφρύνει λίγο την ευθύνη των δημόσιων και ταμειακών υπαλλήλων που δεν έπιασαν τις απάτες, όμως προσθέτει μια καινούργια μεγαλύτερη ακόμα ευθύνη και κατηγορία ανικανότητας και ανευθυνότητας στους δημοσιογράφους.

Οι ειδήσεις είναι η μόνη πηγή γνώσης γεγονότων βασισμένοι στα οποία οι άνθρωποι θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Αν συν όλους τους άλλους τομείς της καθημερινής ζωής, η Ελληνική δημοσιογραφία είναι τόσο ανίκανη και ανεύθυνη που ούτε αυτό δεν μπορεί να γράψει σωστά, ή να το διορθώσει αφού έκανε λάθος, τότε τι άλλο που μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους είναι ανακριβές; Αν είναι λανθασμένη, ανίκανη και ανεύθυνη η δημοσιογραφία, δεν έπεται άραγε πως ότι συμπεράσματα βγουν από τον κάθε άνθρωπο σαν αποτέλεσμα της πληροφόρησης από δημοσιογράφους θα υπόκειται στο ίδιο βαθμό λάθους;

Η εστίαση της ανάρτησης αυτής μετατοπίζεται και ευρύνεται. Η τελευταία πρόταση της παραπάνω ανάρτησης όμως παραμένει πιο αιχμηρή από ποτέ: "Κούνια που μας κούναγε... Καλές εκλογές".






26 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη,
    είμαστε ανάμεσά μας. Δεν μπορούμε να μας πιάσουμε από πουθενά και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Κάτι πρέπει να γίνει με το χάλι μας...αναμφιβόλως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Γεωργίτσα, αυτό το "είμαστε ανάμεσά μας" μου άρεσε πάρα πολύ και βασικά εξηγεί όλη την ανάρτηση. Διάβασε επίσης την προσθήκη στο τέλος του άρθρου... Καλό σου Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  2. καλημερα, Δημητρη!

    σημερα θα διαφωνησω λιγο μαζι σου, οχι γιατι τα νουμερα δε βγαινουν ετσι οπως τα γραφεις, αλλα γιατι δε νομιζω πως καθε Ελληνας πολιτης μπορει να ξερει ποιος και με ποιο τροπο εξαπατα την κοινωνια.
    κατ'αρχην πιστευω πως ο συλλογισμος σου για το λαθος του Βηματος οσον αφορα το νουμερο, προσεγγιζει περισσοτερο την πραγματικοτητα. πιο πιθανο θεωρω ενα νουμερο γυρω στα 300 ή και στα 500 ευρω που μοιραζονταν δεξια και αριστερα, παρα τις 4000 μηνιαιως
    επειτα , οπως ειναι και λογικο, οταν συμμετεχεις σε μια κομπινα δεν την διατυμπανιζεις. σιγουρα υπηρξαν και υπαρχουν υπαλληλοι (ανωτεροι παντα) που ευνοησαν δικους τους, μη δικους τους κλπ για διαφορους λογους και οφελη, αλλα αυτες οι συναλλαγες αφορουν τους εμπλεκομενους κι οχι το συνολο της ελληνικης κοινωνιας.
    κανενας σοβαρος κλεφτης δεν βγαινει εξω να φωναξει : "κοιταξτε τι ωραια που σας κλεβω!"
    δεν προσπαθω μ'αυτον τον τροπο να πω , πως η ελληνικη νοοτροπια ειναι οκ και πως φταινε μονο οι 300. το μονο που λεω ειναι πως δεν ειναι υποχρεωτικο να γνωριζεις ως κατοικος Ελλαδας ολες αυτες τις απατες απο πρωτο χερι. τις διαβαζεις στον τυπο, τις υποπτευεσαι τωρα που δεν μπορει κανεις να τις κρυψει, αλλα δεν τις γνωριζεις ο ιδιος ντε και καλα. ουτε τα (πλαστα ή ανυπαρκτα) δικαιολογητικα επιασες ποτε στα χερια σου, ουτε και ξερεις τι μπαινει καθε μηνα στον λογαριασμο του καθενος στην τραπεζα.
    υπαρχει διαφθορα και μαλιστα πολυ εκτεταμενη, αλλα και παλι αφορα συγκεκριμενους ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο για τον συλλογισμό σχετικά με την ακρίβεια του άρθρου του Βήματος. Διάβασε την προσθήκη που έβαλα κάτω από την ανάρτηση σήμερα. Όμως, ως προς το αν διατυμπανίζει, εμμέσως ή αμέσως κανείς την κομπίνα του, συμφωνώ και με τον Τζων Μπόη και για το ότι φαίνεται στον νεοπλουτισμό αλλά και στο ότι πολλοί πράγματι την διατυμπανίζουν γελώντας με περηφάνια. Τους έχω ακούσει με τ' αυτιά μου. Μην ξεχνάς ότι στο Ελλάντα αν κάνεις την δουλειά σου σωστά είσαι "βλαξ" και αν κάνεις λαδιά είσαι "σπίρτο".

      Επίσης, καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου, συναισθηματικά αλλά και λογικά, ότι "δε νομιζω πως καθε Ελληνας πολιτης μπορει να ξερει ποιος και με ποιο τροπο εξαπατα την κοινωνια". Όμως, και πάλι, η ανάρτηση βασίστηκε σε ποσοστά και στατιστική με γενικοποιημένους μέσους όρους αριθμών: δηλαδή, ενώ πράγματι οι συγκεκριμένοι απατεώνες ήταν το 2% του πληθυσμού, ένας ή δύο απατεώνες για κάθε 10 γνωστούς μας, άλλοι μπορεί να γνωρίζουν μηδέν απατεώνες και άλλοι πέντε ή έξι, αλλά ΚΑΝΕΙΣ μας, όπως λες δεν θα ΓΝΩΡΙΖΕ ότι ο τάδε γνωστός ή οι τάδε γνωστοί κάνουν την συγκεκριμένη, ή κάποια άλλη απάτη. Και αυτό δίνει διαφορετικό πρίσμα στον συλλογισμό, το οποίο πρίσμα το απέδωσε τέλεια η Γεωργίτσα στο από πάνω σχόλιο λέγοντας "είμαστε ανάμεσά μας".

      Πρόσφατα έμαθα με 100% σιγουριά ότι ένας γνωστός μου έκανε μια απατεωνιά με την εφορία. Άρα εγώ ξέρω τουλάχιστον έναν. Και ο άνθρωπος αυτός είναι υπεράνω υποψίας, άξιος, με ιστορία έντιμη, κλπ., κλπ. τι ψάχνουμε...

      Οι αναρτήσεις μου γενικά, τώρα τελευταία, εστιάζουν στο θέμα προχειρότητας, ανευθυνότητας και ανικανότητας. Φοβάμαι ότι δύσκολα θα μπορέσει κανείς να αντικρούσει την ύπαρξη αυτών των πραγματικοτήτων στην σημερινή... αλλά και την χθεσινή Ελλάδα... Τι να πούμε;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή μου Scarlett, καλή σου μέρα.

      Έχεις απόλυτο δίκιο για τον συλλογισμό σχετικά με την ακρίβεια του άρθρου του Βήματος. Διάβασε την προσθήκη που έβαλα κάτω από την ανάρτηση σήμερα. Όμως, ως προς το αν διατυμπανίζει, εμμέσως ή αμέσως κανείς την κομπίνα του, συμφωνώ και με τον Τζων Μπόη και για το ότι φαίνεται στον νεοπλουτισμό αλλά και στο ότι πολλοί πράγματι την διατυμπανίζουν γελώντας με περηφάνια. Τους έχω ακούσει με τ' αυτιά μου. Μην ξεχνάς ότι στο Ελλάντα αν κάνεις την δουλειά σου σωστά είσαι "βλαξ" και αν κάνεις λαδιά είσαι "σπίρτο".

      Επίσης, καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου, συναισθηματικά αλλά και λογικά, ότι "δε νομιζω πως καθε Ελληνας πολιτης μπορει να ξερει ποιος και με ποιο τροπο εξαπατα την κοινωνια". Όμως, και πάλι, η ανάρτηση βασίστηκε σε ποσοστά και στατιστική με γενικοποιημένους μέσους όρους αριθμών: δηλαδή, ενώ πράγματι οι συγκεκριμένοι απατεώνες ήταν το 2% του πληθυσμού, ένας ή δύο απατεώνες για κάθε 10 γνωστούς μας, άλλοι μπορεί να γνωρίζουν μηδέν απατεώνες και άλλοι πέντε ή έξι, αλλά ΚΑΝΕΙΣ μας, όπως λες δεν θα ΓΝΩΡΙΖΕ ότι ο τάδε γνωστός ή οι τάδε γνωστοί κάνουν την συγκεκριμένη, ή κάποια άλλη απάτη. Και αυτό δίνει διαφορετικό πρίσμα στον συλλογισμό, το οποίο πρίσμα το απέδωσε τέλεια η Γεωργίτσα στο από πάνω σχόλιο λέγοντας "είμαστε ανάμεσά μας".

      Πρόσφατα έμαθα με 100% σιγουριά ότι ένας γνωστός μου έκανε μια απατεωνιά με την εφορία. Άρα εγώ ξέρω τουλάχιστον έναν. Και ο άνθρωπος αυτός είναι υπεράνω υποψίας, άξιος, με ιστορία έντιμη, κλπ., κλπ. τι ψάχνουμε...

      Οι αναρτήσεις μου γενικά, τώρα τελευταία, εστιάζουν στο θέμα προχειρότητας, ανευθυνότητας και ανικανότητας. Φοβάμαι ότι δύσκολα θα μπορέσει κανείς να αντικρούσει την ύπαρξη αυτών των πραγματικοτήτων στην σημερινή... αλλά και την χθεσινή Ελλάδα... Τι να πούμε;

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη καλημέρα,

    Αν είναι 500 ευρώ ή 4000 ευρώ το μήνα για εκείνους που εξαπατούσαν, λίγο με απασχολεί.
    Το ζητούμενο είναι εάν θα υπάρξει δήμευση περιουσιών, μπλοκάρισμα καταθέσεων, ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων και φυσικά εάν τα χρήματα αυτά από τη ρευστοποίηση θα διοχετευτούν για την ανακούφιση κάποιων συνανθρώπων μας που έχουν ταλαιπωρηθεί με την κρίση, αν θα διοχετευθούν στο σύστημα υγείας, παιδείας, κλπ.

    Όσο για αυτό που λέει η Scarlett, ότι ο κλέφτης δεν φωνάζει την κλεψιά, εγώ νομίζω Scarlett, ότι αν δεν την φώναζε ποικιλοτρόπως για να δείξει πόσο μάγκας είναι, ίσως να μην ανακαλύπτονταν ποτέ οι κλεψιές του.
    Είναι αυτό που λέει ο λαός...ότι θέλει η ...σκύλα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Τζων Μπόη, συμφωνώ απόλυτα, και επίσης συμφωνώ με το έμμεσο συμπέρασμά σου ότι καμία περιουσία δεν θα δημευθεί, καμία κύρωση δεν θα υπάρξει, και, αν υπάρξει κάτι, θα είναι για τα μάτια και εις βάρος των πιο αδύναμων. Και επίσης συμφωνώ ότι θέλει η ...σκύλα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει !

      Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Καλημερα
    Παντα συμφωνω με οτι γραφεις.Σημερα οχι σε ολα.
    Οταν ενας δυο πεντε γιατροι δωσουν πλαστη βεβαιωση αναπηριας η ταμειακη υπηρεσια που καλειται να πληρωσει το επιδομα την συνταξη το οτιδηποτε και οπως αυτο ονομαζεται δεν το ξερει.Ουτε επισης αν πρεπει να βγει μισθοδοσια για δεκα υπαλληλους ενω εχει τρεις ας πουμε αλλα εχουν καλυψει την απατη με μαιμου αποσπαση,γιατι δεν ξερω πως αλλιως καλυπταν αυτους που προσεληφθησαν και δεν πηγαν ποτε σε καποια υπηρεσια να δουλεψουν.
    Προσφατα αλλωστε εμαθαν ποσους ΔΥ εχουμε ποσους αναπηρους ποσους συνταξιουχους.Τι εκαναν;Πληρωνουν και τους μαιμου δικαιουχους αυτο το μηνα γιατι εχουμε εκλογες.Ε δεν φταιει το ταμειο που υπακουει σε εντολες ανωθεν.
    Προσωπικα ξερω το εξης παραδοξο που ομως ειναι νομοτυπο και μονο τρελη θα με ελεγαν αν φωναζα γι αυτο.Καθε χρονο επαιρναν εφ απαξ βοηθημα 600 ευρω οσοι ειχαν χαμηλο ετησιο εισοδημα εως 2400 η 2800 ευρω.Υπαρχουν εκατονταδες για να μην πω χιλιαδες και πειτε οτι ψευδομαι αγροτες που το επαιρναν.Πως; Οι αγροτες φορολογουνται με αντικειμενικα κριτηρια (εγω λεω ψηφοθηρικα).Ενα παραδειγμα:καθαρο εισοδημα απο ενα στρεμμα αγγουρι θερμοκηπιου 1080 ευρω,ελιες απο 21 εως 32 ευρω το στρεμμα.Με δυο στρ.θερμοκηπιο και δεκα στρ.ελιες το παιρνεις το βοηθημα.Πραγματικο εισοδημα;Αν το στρ.θερμοκηπιο δεν δου αφησει 3000 τουλαχιστον εχεις μπει μεσα.Αθροιστε.
    Προσφατα μου ελεγε μια γνωστη μου υπαλληλος για καποιον με σπιτι με 4Χ4 με αυτοκινητο στα παιδια του αλλα με χαμηλο νομιμο εκκαθαριστικο που εκανε χαρτια για βοηθημα απο την αρχιεπισκοπη.Ηταν εξαλλη γιατι αυτος κοβει την δυνατοτητα σε καποιον που εχει πραγματικα αντικειμενικη αναγκη να βοηθηθει,ομως δεν μπορει να κανει τιποτα τιποτα τιποτα για να το αποτρεψει.
    Σ αυτο ομως που δεν θα διαφωνησω ειναι το θεμα μηχανογραφηση συστηματα πληροφορικης και οτι με αυτα σχετιζεται.
    Τηλεφωνημα απο υπηρεσια αρτι "μηχανογραφημενη":Μαρια σε παρακαλω βαλε μου στο φαξ το ταδε εγγραφο.Καγκελο εγω:Μα το εχουμε στειλει ηλεκτρονικα.Απαντηση:Ναι αλλα εγω δεν εχω προσβαση και πρεπει να το ζητησω απο το ισογειο και δεν θελω να υποχρεωθω και πρεπει να κανω ελεγχο.
    Σας μοιαζει ψεμα η ανεκδοτο;Ειναι πραγματικοτητα.Πληρωσαμε εκατομμυρια για προγραμματα για καθε υπηρεσια.Τιποτα δεν λειτουργει σωστα.Τα εφαγαν και εκει.
    Δυο μηνες τωρα ξαναγραφω Ε9 γιατι τα μισα ακινητα αν οχι ολα σε καποιους η ιδιωτικη εταιρεια που χρυσοπληρωθηκε να τα περασει ηλεκτρονικα τα αγνοησε.Το συστημα πεφτει διαρκως,υποφερω εγω η αδαης περι πληροφορικης να ειμαι πιο γρηγορη απο το προγραμμα,να περιμενω ματαιως να εκτελεσει μια εντολη και να εχω και την παρακληση του υπουργειου οικονομικων να αναβοσβηνει καθε φορα που μπαινω, να τακτοποιησω το Ε9 του 2009 αν εχουν το θεο τους για να εκδοσουν το ΕΤΑΚ.Το δυο ετων τελος που μας αφησε η ΝΔ και το εκανε ΦΑΠ ο ΓΑΠ.Κοκκινα λαμπακια εγω!
    Ποιον να καταγγειλω και δεν θα ειμαι η γραφικη;Με τι μουτρα να λεω στους πελατες μου οτι πρεπει να με ξαναπληρωσουν για κατι που ηδη πληρωσαν το 2005;Ποσο να δουλεψω τζαμπα;Γιατι πλεον δεν εργαζομαι δουλευω.
    Και ολα αυτα ειναι νομοτυπα.Οτι ειναι νομιμο ειναι ηθικο;Στην Ελλαδα ναι αλλα ειμαστε ολοι υπευθυνοι;Μπορουμε να το αλλαξουμε οσοι διαφωνουμε η θα ειμαστε παντα οι τρελοι του χωριου;
    Καπως ετσι πρασινησε η Κρητη και πολλες αλλες περιοχες αγροτικες κυριως αλλα και η ΝΔ τα συνεχισε για να μην πω τα ενισχυσε.
    Να ειστε καλα.Τωρα που χαλαρωσα λιγο παω για αγιογραφια να ηρεμησω εντελως.
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία, αυτά που γράφεις είναι "διηγόντας τα να κλαίς", και καταλαβαίνω πόση αλήθεια έχουν. Αφ' ενός, απλά εμβαθύνεις, επεκτείνεις, και εξηγείς με λεπτομέρεια όσα γράφω στην ανάρτηση, και από την άλλη εξηγείς ακριβώς γιατί και πως δεν δουλεύει η πληροφορική στην Ελλάδα -και προσθέτω εγώ: γενικότερα στην Ευρώπη. Ξεκίνησε κάτι στην Αμερική και η Ευρώπη το πήρε και το έκανε και πανεπιστημιακή σπουδή αλλά κανένας δεν έπιασε το βασικότερο: το να μάθει ένα παιδάκι να γράφει κώδικα και να λέει "κοίτα μαμά! είμαι προγραμματιστής", δεν σημαίνει τίποτα αν δεν φτιάξει το επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ μηχανής και χρήστη το οποίο λέγεται interface. Και αν η οργάνωση που χρηματοδοτεί την πληροφορική δεν χτίσει καινούργιες μεθόδους και συστήματα εργασίας να ακολουθεί το προσωπικό, τα οποία να συμβαδίζουν με την "interface", την μετάφραση από μηχανή σε χρήστη, που πρέπει να υπάρξει πάνω από την "μηχανή" του προγράμματος, πάλι δεν έγινε τίποτα.

      Γι αυτό η μηχανογράφηση και τα προγράμματα απλά δεν λειτουργούν στην Ελλάδα:
      - Πρώτον η "μηχανή" του προγράμματος είναι κακοχτισμένη,
      - Δεύτερον η μηχανή του προγράμματος δεν έχει το οπτικό επίπεδο "κουβέρτα" μετάφρασης και επικοινωνίας μεταξύ μηχανής και άνθρωπου-χρήστη, και,
      - Τρίτον, τα γραφεία δεν έχουν προσαρμόσει την οργάνωση τους και τις μεθόδους τους στην καινούργια πληροφορική.
      Είναι στην κυριολεξία το ότι τα μεταξωτά βρακιά κι επιδέξια σκέλια θέλουνε.

      Όμως, θα μου επιτρέψεις να πω, έστω κι αν αυτό ακούγεται "κρύο", ότι να σου τηλεφωνάει κάποιος να στείλεις φαξ γιατί δεν θέλει να υποχρεωθεί στον άλλον και δεν μπορεί να βρει την πληροφορία στο σύστημα πληροφορικής, αυτό δηλώνει ανικανότητα, αν όχι δείκτη νοημοσύνης. Δεν λέω ότι είναι το συγκεκριμένο άτομο ανίκανο: μπορεί ανίκανος να είναι το αφεντικό, ή ο προγραμματιστής ή η δομή της μεθόδου εργασίας. Η ανικανότητα όμως υπάρχει, και κάπου θα την εντοπίσουμε αν ψάξουμε.

      Αλλά σε γενικότερες γραμμές, το σχόλιό σου Μαρία λέει ότι το πρόβλημα είναι βαθύ, πλατύ, παντού και πραγματικό. Κάποιος κάποτε πρέπει να το κράξει, αλλιώς θα μείνει πάντα έτσι...

      Ξεκίνησες λέγοντας ότι δεν συμφωνείς σήμερα σε όλα όσα έγραψα, αλλά δεν έχω μπορέσει να βρω το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο διαφωνείς. Αν εννοείς ότι είμαι πολύ "σκληρός" στους χαρακτηρισμούς περί ανικανότητας και δείκτη νοημοσύνης, ίσως να τα έγραψα πιο καθαρά παραπάνω εκεί που τελείωσα λέγοντας ότι "ανικανότητα όμως υπάρχει, και κάπου θα την εντοπίσουμε αν ψάξουμε". Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, κάπου υπάρχει ανικανότητα, σε κάποιο σημείο μεταξύ χτισίματος και λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος.

      Καλό σου Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  5. Η πλάκα είναι ότι εκτός εξαιρέσεων είναι τόσο χαοτικό το σύστημα που μη υπάρχοντος ενός συνολικού αριθμού, κανείς δεν υπήρχε περίπτωση να δει ότι κάτι πάει στραβά. Όχι ότι δεν υπάρχουν απατεώνες και επίορκοι υπάλληλοι, αλίμονο. Αλλά, δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μπορούσε να δει το σύνολο της τραγωδίας τούτης, επειδή ποτέ δεν έγινε καμία καταγραφή. Εξάλλου, ο ίδιος ο προϋπολογισμός κάθε τόσο αναμορφώνεται ακριβώς επειδή τα έξοδα είναι πάντα μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα.
    Η απογραφή που έγινε τώρα, έπρεπε να γίνει προ δεκαετίας τουλάχιστον και να επαναλαμβάνεται κάθε 5ετία. Ομοίως και οι εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ. Επιμένω, ο απατεώνας θα αποπυραθεί να κλέψει εκεί που γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι ή πλημμελείς έλεγχοι. Αν ήξεραν όλοι οι κλέφτες ότι υπάρχει έλεγχος με ποινές που επιβάλλονται πραγματικά (όχι απαραίτητα αυστηρές ποινές, αλλά ποινές που επιβάλλονται άμεσα) δε θα υπήρχαν όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμο, νομίζω ότι δεν αξίζει να ξοδευτεί ένα Ευρώ σε συστήματα πληροφορικής αν αυτά τα συστήματα δεν είναι σχεδιασμένα με τρόπο που να κάνουν από μόνα τους τον έλεγχο συνεχώς και να βγάζουν ύποπτες "πράξεις" προς ανθρώπινο έλεγχο. Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα. Από ότι έχω δει σε Ελληνικά γραφεία, και στην εφορία και ΙΚΑ που κοιτάζω τις οθόνες και τι προσπαθούν να κάνουν οι χρήστες, ιδέα δεν έχει προγραμματιστής ή σχεδιαστής interface τι διάολο κάνει, ούτε αυτοί που τα παραγγέλνουν έχουν τον δείκτη νοημοσύνης ή την εκπαίδευση να καταλάβουν ότι τα συστήματα που τους παραδίδουν και που χρυσοπληρώνουν είναι για τις πάπιες.

      Ρίξε και μια ματιά στην προσθήκη κάτω από την ανάρτηση. Ο λόγος που την καθυστέρησα μια μέρα ήταν γιατί ήθελα να εικονογραφήσω πως συζητάμε βάσει των ειδήσεων, αλλά οι ειδήσεις γράφονται από ανεύθυνους...

      ΚΑι συμφωνώ με αυτά που λες... έτσι είναι, ο απατεώνας θα κλέψει εκεί που μπορεί, και στο Ελλάντα μπορεί παντού! Και μετά εμείς τρέχουμε να ψηφίσουμε στις εκλογές...

      Διαγραφή
    2. Στο πρώτο σχόλιο αν προσθέσω θα πρέπει να προσθέσω μόνο κατηγορίες για τα συστήματα, συμφωνώντας το λιγότερο μαζί σου. Αλλά και πάλι σου λέω ότι είναι τα περισσότερα (δεν ξέρω για όλα) από τη γραφειοκρατία κι εκείνους που τα παραγγέλνουν (άσχετοι σίγουρα, συμφωνούμε).
      Για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία δηλώνεται ατομικά σε 4-5 διαφορετικά σημεία (τηλεφωνία, ηλεκτροδότηση, αυτοδιοίκηση, εφορία κλπ). Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν ο ένας φορέας να δει το αντίστοιχο στοιχείο για διασταύρωση στον άλλον. Και ανάλογα είναι πολλά τα ηλίθια παραδείγματα που πατούν νομικά πάνω σε λογικές φοβίες (πχ εκμετάλλευση προσωπικών στοιχείων κλπ) θεωρώντας a priori τον πολίτη απατεώνα και τον υπάλληλο δωρολήπτη. Και πολλά ακόμα, αλλά τέλος πάντων. Συμφωνούμε απολύτως και δεν το συνεχίζω άλλο.
      Για τους δημοσιογράφους, πάλι δε θα πω τίποτα περισσότερο ότι -πέρα του λάθους που είναι ανθρώπινο, αλλά δε δημοσίευσαν κάποια διόρθωση, όπως κάνουμε εμείς ως φυσιολογικοί πολίτες (και μάλιστα είναι μηνύσιμο το λάθος). Όλο το λάθος πατάει στην ανάγκη να αποδείξουν ότι "μαζί τα φάγαμε". Ουσιαστικά, δε θα δω το λάθος, αλλά την υπερπροβολή του γεγονότος πίσω από την οποία κρύβονται άλλα συμφέροντα (το γεγονός παραμένει βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση ο τρόπος προβολής, ανάδειξης και συζήτησης καθορίζει (καθορίζεται από) και το σκοπό κάποιου.

      Διαγραφή
    3. Βασικά Δήμο τα ίδια λέμε με διαφορετική φρασεολογία εδώ κι εκεί. Λες φερ' ειπείν, "είναι τα περισσότερα (δεν ξέρω για όλα) από τη γραφειοκρατία". Ε, ναι... και η "γραφειοκρατία" τι είναι; Ένα δυσλειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο από ανίκανους που βλέπουν τους θάμνους αλλά όχι τα δέντρα ή το δάσος. και στην τελική ένα σύστημα που φτάνουμε να αποκαλέσουμε γραφειοκρατικό έχει πολύ μικρό δείκτη νοημοσύνης στον σχεδιασμό του. Τι άλλο είναι; Αλλά, επίσης είναι και αυτό που σωστά λες, ότι στην Ελλάδα ο πολίτης θεωρείται από το σύστημα απατεώνας ή ψεύτης, άρα το σύστημα χτίζεται σαν κάστρο για να προστατευτεί από τους κακούς πολίτες, και έτσι επίσης γίνεται δυσλειτουργικό και γραφειοκρατικό.

      Τώρα, για τους δημοσιογράφους και ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα... (ξέρω ότι συμφωνούμε στο γενικό, αλλά δίνεις μια κάποια έστω και έμμεση δικαιολογία με το ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα) Για να φτάσουμε εμείς να διαβάσουμε στο Βήμα ότι κλέβανε 800 εκατ., τον ΜΗΝΑ, έγιναν ΠΕΝΤΕ συνεχή "ανθρώπινα" λάθη:
      1. Λάθος της αντιγραφής του δημοσιογράφου από την αρχική είδηση που έφτασε στην αντίληψή του.
      2. Λάθος (ή ηλιθιότητα) του δημοσιογράφου που έγραψε νούμερο και χρόνο χωρίς το μυαλουδάκι του να κάνει τον αυτόματο υπολογισμό και να σκεφτεί "για βάστα, σαν πολλά ευρόπουλα ακούγονται τούτα".
      3. Επανάληψη του νούμερο 2 από πάνω, αυτή την φορά για τον proof reader (διορθωτή; ελεγκτή;) που το διάβασε και το άφησε.
      4. Επανάληψη του νούμερο 2 από πάνω, αυτή την φορά για τον συντάκτη.
      5. Επανάληψη του νούμερο 2 από πάνω, αυτή την φορά για τον αρχισυντάκτη.
      Και αν μου πεις ότι από τον δημοσιογράφο πάει κατ' ευθείαν στην εκτύπωση χωρίς έλεγχο, τότε ζήτω που καήκαμε.

      Αλλά και μετά, σωστά λες, όπως είπα κι εγώ, ότι έχουν την υποχρέωση να δημοσιεύσουν διόρθωση. Και κανείς δεν το κάνει. Ξέρεις γιατί, γιατί θα χρειαζόντουσαν έξτρα σελίδα για τις διορθώσεις. Κάθε άρθρο που διαβάζω Δήμο έχει δημοσιογραφικά λάθη, το λιγότερο όσον αφορά διατύπωση και παράθεση. Είναι πραγματικά λυπηρό και δεν δικαιολογείται. Και η πανάθλια πληροφόρηση στην Ελληνική δημοσιογραφία είναι υπεύθυνη για τις μπαρούφες που πετάει καμιά φορά ο κόσμος βάσει αυτών που διαβάζει. Στο τέλος η ευθύνη του κόσμου βρίσκεται στο να μπορεί να κρίνει αυτά που διαβάζει...

      Διαγραφή
  6. Τζων Μποη, Καλημερα!

    Μα τωρα ανακαλυπτονται και αποκαλυπτονται όλα. Και αυτο δε συμβαινει επειδη καποιος το φωναξε, αλλα επειδη καποιοι (οχι οι κλεφτες φυσικα)αναγκαστηκαν να ψαξουν στα κιταπια τους για να δουν γιατι δεν βγαινει ο λογαριασμος .
    Συμφωνα με το Δημητρη, αν υποθεσουμε οτι εχεις εναν κυκλο γνωστων και συγγενων 100 πχ ατομων , πρεπει να ξερεις τουλαχιστον 10 που με καποιον τροπο τα παιρνανε. Αληθευει αυτο ;
    Για μενα ξερω πως, οχι. Δεν τους ξερω αυτους τους 10 που μαλλον θα επρεπε να γνωριζω.
    Για τη ρευστοποιηση περουσιακων στοιχειων, τη δημευση κλπ, φυσικα και συμφωνω, μια και και τα χρηματα με τα οποια αποκτηθηκαν αυτες οι περιουσιες ειναι ολωνων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Scarlett καλημέρα!
      Το αστείο είναι ότι δεν ανακαλύπτονται όλα τώρα.
      Πολλοί γνώριζαν πολλά και ούτε πιστεύω ότι αναγκαστήκαμε να κοιτάξουμε τα κιτάπια μας επειδή δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός.
      Όταν βρίσκεσαι υπο καθεστώς επιτροπείας (επίσημης ή μη), εκτελείς απλά τις εντολές. Υπάρχουν και καλά με την επιτροπεία.
      Οι κλέφτες το φωνάζουν απο μακριά ότι έκλεψαν. Οι νεόπλουτοι προκαλούν, το φωνάζει ο βίος τους, ο παραδοσιακά πλούσιος περνά σχεδόν απαρατήρητος, δεν το φωνάζει, το φωνάζει όμως η αναντιστοιχία μεταξύ επαγγελματικής δραστηριότητας και περιουσιακών στοιχείων, το σύντομο χρονικό διάστημα του πλουτισμού.
      Τα χρήματα δεν έφυγαν σε κάποια παραδείσια χώρα και ξεπλύθηκαν εκεί, που κι αυτό έγινε φυσικά, τα πιο πολλά έπεσαν στην αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό ένα μέρος.
      Η λογική πίσω από την υπερφορολόγηση των ακινήτων έχει μια λογική βάση. Επιστρέφεις μέσω των χαρατσιών τα "μαύρα σου", δυστυχώς η μπάλα μας παίρνει όλους, αυτά έχουν τα οριζόντια και όχι τα στοχευμένα μέτρα.
      Τόσες βίλες με πισίνες, τέτοια χλιδή, πως δικαιολογείται; όλοι παντρεύτηκαν πλούσιες νύφες και έκαναν την τύχη τους; όλοι κέρδισαν το λαχείο; ή μπας κι όλοι είχαν τόσο προσοδοφόρες επαγγελματικές ενασχολήσεις;
      Δεν χρειάζεται να ξέρω 10 στους 100, μπορεί και να ξέρω 1 στους 100, αλλά που όμως να έχει περισσότερα από ότι θα είχαν οι 10. Το θέμα δεν είναι απλά αριθμητικό, δεν τα φάγαμε όλοι, έφαγαν λίγα πολλοί και λίγοι έφαγαν πολλά, κάποιοι άλλοι καθόλου.
      Για μένα το ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο να κατατίθενται τα χρήματα από τη ρευστοποίηση περουσιακών στοιχείων επίορκων δημόσιων λειτουργών και άλλων μεγαλοφοροφυγάδων. Η διαχείριση του ταμείου θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποια πραγματικά εξειδικευμένη ανεξάρτητη αρχή, προς Θεού, όχι στο Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως όχι σε πρόσωπα που θα προτείνουν τα κόμματα, ώστε η Αρχή αυτή να έχει αριστερούς και δεξιούς κατά αναλογία της εκπροσώπησής τους στη Βουλή (έλεος!), η οποία με διαφανής λειτουργία να αποδίδει το προιόν της ρευστοποίησης σε κοινωνικά αγαθά, π.χ. παιδεία, υγεία, άμυνα.
      Ο στόχος είναι ο έλεγχος, η απονομή δικαιοσύνης και η απόδοση των κλεμμένων πίσω στη χώρα. Μέσα σε ένα χρόνο - αν θέλουμε - θα έχουν μπει κάποια εκ. ευρώ ευρώ στα ταμεία.
      Αν είναι όμως να πράξουμε με την ίδια λογική που πράττουμε για και την αναμόρφωση του Δημοσίου, όπως τα συζητήσαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, τότε καλύτερα να το ξεχάσουμε το θέμα!

      Διαγραφή
    2. Βλέπω απόλυτα που έχει δίκιο ο Τζων Μπόη... καταλαβαίνω και το πνεύμα της Scarlett, αλλά η Scarlett μιλάει νομίζω περισσότερο από άποψη ηθική και συναισθηματική, ενώ και η ανάρτηση και ο Τζων Μπόη προσεγγίζουν από μια ρεαλιστική άποψη όσο κρύα και άβολη και να έιναι. Φυσικά εν λέει κανείς οτι ξέρουμε ποιοί από τους γνωστούς μας κάνουν κομπίνες, αλλά, τα νούμερα λένε ότι υπάρχουν, πολύ περισσότεροι από όσο νομίζουμε σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις και συνθήκες από όσες νομίζουμε... και τα πάντα παραμένουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα, και αδιόρθωτα...

      Να επαναλάβω αυτό που είπα και παραπάνω, ότι ο ένας στους δέκα γνωστούς είναι ποσοστό γενικοποιημένο αλλά αληθινό. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην ξέρεις κανένα εσύ και να ξέρει 5-6 κάποιος άλλος -χωρίς όμως απαραίτητα να γνωρίζουμε ότι κάποιος γνωστός κάνει κάποια κομπίνα.

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για το άγχος Ρία μου αλλά είναι χτισμένο μέσα στην Ελληνική διαβίωση... Όπως σχολίασε και η Γεωργίτσα πιο πάνω, "είμαστε ανάμεσά μας"...

      Διαγραφή
  8. Είναι προφανές οτι όταν μισθοί των 4000 ευρώ σπανίζουν,δεν θα ήταν δυνατόν να δίνονται 200.000 τέτοιες συντάξεις ή παροχές σε απατεώνες!Προφανώς και ο "δημοσιογράφος" του Β(λ)ήματος δεν αναρωτήθηκε για τίποτε,αλλωστε σκοπός αυτών είναι απλά να ψιττακίσουν τις ειδήσεις που εντέλλονται,ειδικά αν (δεν) πληρώνονται με 500 ευρω/μήνα με μπλοκάκι...
    Η αντίστοιχη χθεσινή είδηση είναι οτι το ΙΚΑ χάνει-λέει-1 δις το ρόνο απ τις αδήλωτες αποκλειστικές "νοσοκόμες"!Γενικά,όταν βλέπετε τέτοια στρογγυλά νούμερα,κρατάτε μικρό καλάθι...Κάποιος προσπαθεί σκληρά να κερδίσει εντυπώσεις...
    Πολυ καλή και ορθολογική η ανάλυση σου,όπως θάπρεπε να κάνει καθένας πολίτης και χωρίς στοιχεία,ώστε να μην "χάφτει" οτι του σερβίρουν αμάσητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το χάψιμο άνευ μασήματος αγαπητέ μου Squarelogic είναι που θα μας φάει σ' αυτόν τον τόπο. Πουθενά δεν έχω δει τόσες εφημερίδες και δελτία ειδήσεων κατά κεφαλή. Και ότι και να διαβάζω στην Ελληνική ειδησεογραφία είναι γραμμένο χωρίς την παραμικρή γνώση της τέχνης του δημοσιογράφου, πολλά πράγματα χωρίς τεκμηρίωση, πολλές λεπτομέρειες της δομής να λείπουν... διαβάζει ο Ρωμιός κάτι και χαίρεται...

      Τώρα με βραχυκύκλωσες μια που είχα αποκλειστικές νοσοκόμες για τους γονείς μου καθώς πεθαίνανε... τις αποκλειστικές τις παίρνουμε ιδιωτικά επειδή το ΕΣΥ δεν έχει αρκετό προσωπικό για να περιθάλψει τον άνθρωπό μας. Από που κι ως που το ΙΚΑ χάνει λεφτά από τις αποκλειστικές; Μήπως εννοεί ότι δεν δηλώνονται οι αποκλειστικές; Αν εννοεί αυτό, και η λύση δεν θα μπορούσε να ήταν να μην χρειαζόντουσαν οι αποκλειστικές, τότε η άλλη λύση θα ήταν μια κάρτα αποκλειστικής νοσοκόμας που να ελέγχεται κατά τους γύρους του προσωπικού του νοσοκομείου στον θάλαμο και να εισάγεται η ημέρα, ώρα, και ειδικός αριθμός (ή ΑΦΜ) της αποκλειστικής στο ...κομπιούτερ. Κι α δεν έχει κάρτα να βγει από τον θάλαμο.

      Αλλά, το ΙΚΑ περιμένει από τον εργοδότη να πάει στο ΙΚΑ και να δηλώσει ότι έδωσε σε κάποιον δουλειά (αυτό ισχ΄θει και για εργάτες στο σπίτι σου, και για αποκλειστικές κλπ). Δηλαδή, καθώς πεθαίνει η μάνα μου και πληρώνω και εκατοντάδες Ευρώ την ημέρα σε αποκλειστικές επειδή το ΕΣΥ και το ΙΚΑ δεν περιθάλπουν, πρέπει να τα παρατήσω, να πάω στο ΙΚΑ, να κάτσω ουρά και να δηλώσω, και να πληρώσω κι άλλα στο ΙΚΑ. Νομίζω ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να διερωτηθώ αν θα μπορούσε το ΙΚΑ να κάνει μια διαφυγή στομαχικών του αερίων επί των γεννητικών μου οργάνων.

      Δηλαδή... η είδηση την οποίαν αναφέρεις κλείνει μια άλλη είδηση μέσα της: "Το ΙΚΑ δεν έχει την οργάνωση να κάνει σωστά την δουλειά του και ονειρεύεται πόσα θα έβαζε στην τσέπη του αν έκανε την δουλειά του σωστά".

      Ζήτω που καήκαμε φίλε Squarelogic... Ζήτω που καήκαμε...

      Διαγραφή
  9. http://www.newscode.gr/oikonomia/story/73523/zhmies-1-disek-eyrw-gia-to-ika-apo-tis-paranomes-apokleistikes-nosokomes

    Φυσικά και το 1ο που θάπρεπε να αναρωτηθεί κανείς είναι γιατί θεωρείται φυσιολογικό να πρέπει καθένας να πληρώνει αποκλειστικές για τον άνθρωπό του...
    Το 2ο που θάπρεπε να αναρωτηθεί κανείς είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ για την πρόσληψη των παράνομων.Κι εδώ τα πράγματα είναι σαφή:όταν η 7,5ωρη βάρδια στοιχίζει 80 ευρώ καθημερινη,100+ αργία,σημαίνει οτι για κάποιον που είναι βαριά και χρειάζεται 24/24ωρες κάποιον δίπλα του θέλει 240 ευρω ημερησίως ή 300 τις αργίες!Ποιός μπορεί πια να τα δωσει?Οσοι είχαν "εσωτερική" γυναίκα στον ανθρωπο τους την χρησιμοποιουν όσες ώρες μπορουν και συμπληρώνουν είτε οι ίδιοι,είτε με έξτρα βοήθεια.Οσοι δεν είχαν θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να καταφύγουν στις φτηνότερες παράνομες.
    Και φυσικά,οι ελλην.αρχές κάνουν απλώς πολλαπλ/μους με τη φαντασία τους θεωρώντας οτι η ζήτηση θα ήταν η ίδια και με τις νόμιμες αμοιβές και εισφορές,κάτι που φυσικά δεν ισχύει!
    Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για μένα είναι οτι τα ΜΜΕ αναπαράγουν ΑΜΑΣΗΤΗ τηνε επίσημη προπαγάνδα χωρίς να αναρωτηθούν τα στοιχειώδη που αναρωτιόμαστε εμείς.Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό, φίλε Squarelogic είναι το πιο εξοργιστικό: ότι τα ΜΜΕ δεν αναλογίζονται την διπλή ευθύνη τους: οι πολίτες διαμορφώνουν ιδέες και πράττουν βασισμένοι στην είδηση, και οι πολιτικοί πρέπει να εκβιάζονται από την δημσοιογραφία και τις αντιδράσεις του πολίτη να κάνουν το σωστό ή να χάσουν την θέση τους. ΕΤΣΙ λειτουργούν οι ΗΠΑ (ως επί το πλείστον). ΕΤΣΙ πρέπει να λειτουργεί μια κοινωνία. Και η κεντρική ευθύνη βρίσκεται στα μέσα ενημέρωσης και προσωπικά στον κάθε δημοσιογράφο. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο και η δημοσιογράφος είναι παιδάκια (κάθε ηλικίας) που τους αρέσει να βλέπουν το όνομά τους σε ένα άρθρο ή την μουτσούνα τους στο μπανιστίρ ντουλάπ χωρίς την παραμικρή ιδέα της ευθύνης τους ή την παραμικρή εκπαίδευση του πως γράφεται ένα άρθρο...

      Οι Walter Cronkite μας έχουν τελειώσει, πολύ φοβάμαι διεθνώς...

      Καθώς πεθαίναν οι γονείς μου έκανα 1 βδομάδα να πάρω καν χαμπάρι τις λεπτομέρειες των νόμιμων με των παράνομων και τις ταρίφες κλπ. Το κακό ξεκινά από το ότι είναι απαραίτητες, συνεχίζεται με αυτό το εντελώς τραγελαφικό και ηλίθιο ότι πρέπει ο εργοδότες να πάει να σταθεί ουρά για να δηλώσει ότι δίνει δουλειά επειδή το κράτος δεν έχει τα συστήματα να είναι αυτό γνωστό με άλλους τρόπους, και μετά, όσον αφορά την ταρίφα, βέβαια ο κόσμος θα πάει στις φτηνότερες και παράνομες, και εκεί θα έπαιζε η "κάρτα" που ανέφερα πριν... Αλλά και αυτό ακόμα μπορεί να "γυρίσει" στο θέμα της δημοσιογραφίας και πως η δημοσιογραφία θα έπρεπε να είναι όπλο του πολίτη ενάντια στην ανικανότητα ή και διαφθορά του κράτους... αααχ...

      Διαγραφή
  10. Καλημερα
    Πηρα ρεπο για λιγο απο την κυριακατικη ξεκουραση του σιδερωματος καθαριοτητας κλπ και ναμαστε παλι.
    Διευκρινιζω.Δεν συμφωνω στο πρωτο μερος ως προς τις παρανομες συνταξεις επιδοματα βοηθηματα η μισθους.Δεν ξερω κανεναν να παιρνει παρανομα κατι τετοιο.Αντιθετως ξερω οτι δινουν νομιμα αναπηρικες σε πρωην (μεταξυ μας αμφιβαλω) αλκοολικους μετα απο υποτυπωδη ολιγομηνη αποτοξινωση.Ενας εξ αυτων μαλιστα καμαρωνε στο καφενειο οτι την ρετσινα του την κερναμε εμεις(βλεπε κοροιδα)αφου ειναι πταισμα η ρετσινα η η μπυρα οταν εχεις πιει τον Βοσπορο σε ρακη,αρα νιωθει αποτοξινωμενος.Εναν που αχρηστεψε το χερι του σε νυχτερινη λαθροθηρια οταν εκπυρσοκροτησε η οπλισμενη του καραμπινα στην προσπαθεια του να μην συλληφθει απο θηροφυλακες.Ολοι νομιμες αναπηρικες και αν δεν ειναι φυσει τεμπεληδες δουλευουν κι ολας οπως πριν.Δεν συμφωνω με αυτην την επιβραβευση γιατι πως αλλιως να την χαρακτηρισω σε καποιους που αχρηστευαν το ηπαρ τους για να περνουν καλα δεν το θεωρω ηθικο αλλα ειναι νιμιμο αν και δεν ξερω αν ειναι μονιμο η διετες οπως για οσους εχουν περασει εμφραγμα η εγκεφαλικο.Δεν συμφωνω να αμειβονται με 3000 ευρω οι επιστημονικοι συνεργατες των βουλευτων που συνηθως ειναι γιοι κορες ανιψια η ψηφοφοροι με ικανο αριθμο ψηφων.Αν θελω να γινω βουλευτης και να παιρνω απο 8-16 χιλιαρικα(τοσο τους κατεβαινει ο μηνας)και να κανω και τον εθνοσωτηρα να κατσω κατω να μαθω να βρω να εχω αποψη μπας και δουμε καποτε και καποιο νομο η διαταξη η τροπολογια που να ξερουν αν μη τι αλλο γιατι το προτεινουν αν οχι και τι ακριβως λεει και τι αποτελεσματα μπορει να εχει.Ειναι ομως νομιμο.
    Τωρα για τους πεθαμενους που πληρωνουμε ακομα συνταξεις μην ακουμε και πολυ τον καθε δημοσιογραφο.Δεν ειναι ολοι εσκεμμενα αδηλωτοι.Εκει παμε στην ανικανοτητα που συμφωνουμε εν μερει γιατι το μισο ειναι ανοργανωσια και τζαμπα χρημα για μηχανογραφηση ελλιπης η καθολου επιμορφωση των υπαλληλων.Πως αλλιως γινεται να δηλωσεις θανατο, να χορηγησει ο ΟΓΑ ενα ποσον για εξοδα κηδειας αλλα το παρεμφερες η ιδιο τμημα παροχων να συνεχιζει να καταβαλει αυτοβουλως συνταξη επι μηνες παρα τις διαμαρτυριες των συγγενων;Να μην ενημερωνεται αυτοματα καθε υπηρεσια αλλα να τρεχεις παντου να διαγραψεις τον ανθρωπο σου λες και δεν φτανει το πενθος σου πρεπει, να περνας την απωλεια σου χιλιες φορες με πολλους τροπους.Ιστοριες απειρες καθημερινες πεταμενα λεφτα παντου.
    Καλο υπολοιπο Κυριακης και σε μας καλα κρασια την αλλη Κυριακη.
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Μαρία,

      Θίγεις δύο βασικότατα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν κάποτε αν θέλουμε να έχουμε την αυταπάτη ότι είμαστε Ευρώπη, το ένα πόσοι τα παίρνουν χωρίς να πρέπει να τα παίρνουν ή να παίρνουν τόσα πολλά -αλλά τα παίρνουν "με τον νόμο", και δεύτερον και σημαντικότερο το πως οι υπηρεσίες απλά δεν λειτουργούν σωστά. Και έχω ιδία πείρα πως, όταν έφυγε ο πατέρας μου μετέφερα την σύνταξή του στην μητέρα μου, και έφυγε και εκείνη πριν καν γίνει η πρώτη πληρωμή, η οποία ήταν να γίνει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό με το όνομα και της μητέρας μου και το δικό μου, τον μόνο που είχαμε. Αμέσως πήγα όλα τα χαρτιά ότι έφυγε η μητέρα μου και να σταματήσουν την σύνταξη αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν για τρεις μήνες. Και μου είπαν ότι η σύνταξή στην νεκρή μητέρα μου θα πληρωθεί και μετά από κάμποσους μήνες θα τα πάρουν όλα πίσω αυτόματα από τον λογαριασμό, αλλά δεν μπορούν να μου πουν και πότε θα τα πάρουν (μου το άφηναν για έκπληξη φαίνεται). Πες μου τώρα Μαρία μου, ένα άνθρωπος που έζησε στην Αμερική, έρχεται να θάψει τους γονείς του και ακούει αυτές τις μπούρδες από το κράτος τι πρέπει να σκεφτεί; Εσύ στην θέση μου δεν θα έβγαινες από τα γραφεία μουρμουρίζοντας "ηλίθιοι! ανίκανοι!" Τι να έλεγα "ηλίθιο σύστημα! ανίκανο σύστημα!"; και το σύστημα ποιός το διαιωνίζει; οι έξυπνοι;

      Περιττό να σου πω ότι όταν τελικά πήγαν να πάρουν τις χιλιάδες που είχαν πληρώσει αφού είχα δηλώσει τον θάνατο της μητέρας μου, την ημέρα εκείνη ο λογαριασμός έτυχε να έχει 56 Ευρώ λιγότερα από τις χιλιάδες που ζήτησαν, η τράπεζα δεν τα πλήρωσε και το κράτος με θεώρησε απατεώνα -και δεν ήμουνα καν στην Ελλάδα. Ήμουνα τότε στην Σουηδία και τηλεφωνούσα με το κινητό στην τράπεζα κάθε δύο μέρες να σιγουρευτώ ότι υπάρχουν όλα τα λεφτά της σύνταξης μέσα και είχα στείλει και εμβάσματα δύο φορές να υπάρχουνε ειδικά γι αυτό τον σκοπό, αλλά την ημέρα που πήγανε να τα πάρουνε πήγε να πάρει και η ΔΕΗ και δεν το πρόλαβα από το κινητό. Έκανε 8μήνες να λήξει αυτή η υπόθεση. Το πιστεύεις;

      Και όμως, αν και έχεις απόλυτο δίκιο στα θέματα που θίγεις και με τα οποία συμφωνώ και όπως βλέπεις έχω ιδία πείρα, αυτά είναι ξεχωριστά από τα θέματα της ανάρτησης. Υπάρχουν ΚΑΙ αυτά τα θέματα, και πιστεύω ότι όταν ένα σύστημα δεν λειτουργεί σωστά οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, κάπου, από κάποιον, συμπεριλαμβανομένου του ότι δεν πιάνονται τόσοι απατεώνες (200.000).

      Καλή βδομάδα νάχουμε...

      Διαγραφή
  11. Οποιος θέλει να γελάσει λίγο ας συγκρίνει το επίπεδο της δημοσιογραφίας του Βήματος με αυτήν εδώ...
    http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/nov/01/city-london-spending-income

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλεξες και την εφημερίδα που διάβαζα τα εφτά χρόνια που ζούσα εκεί!
      Ένα απλό άρθρο της καθημερινότητας της ανάγνωσης. Και μπροστά σ' αυτά που έχουμε συνηθίσει διαβάζεται σαν ρεσιτάλ δημοσιογραφίας...

      Διαγραφή