Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ισραηλίτες





Ένας τυπικός Ισραηλίτης




Τέτοιες μέρες τον Δεκέμβριο, θυμάμαι το 2010, τότε που ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπος στην μπλογκόσφαιρα με την αγραμματοσύνη του Ελληνικού ρατσισμού. Έγραφα στο μπλογκ αυτό μόλις δέκα μήνες και ήμουνα ακόμη στο επίπεδο που θαύμαζα όλους τους μπλόγκερ, πιστεύοντας ότι για να είναι μπλόγκερ πρέπει όλοι να είναι μορφωμένοι, ζυγισμένοι, δυνατοί άνθρωποι. Έσφαλα. Οι άνθρωποι υπάρχουν σε αναλογίες όλων των ειδών σε οποιαδήποτε ομάδα -και στην μπλογκόσφαιρα.

Ήταν η εποχή που η Ελευθεροτυπια είχε δημοσιεύσει την είδηση ότι κάποιο άτομο το οποίο έγραφε ένα μπλογκ ως marianaonice, και παρουσιαζόταν σαν γυναίκα, ήταν μια συγκεκριμένη εφέτης δικαστής και είχε γράψει σε σχόλιό της σε άλλο μπλογκ: "Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!". Το αν ήταν πράγματι δικαστής, ή καν γυναίκα, είχε λίγη σημασία για μένα, εφ' όσον το άτομο που υπέγραφε σαν marianaonice είχε ήδη αποδείξει με το σχόλιο εκείνο, και με άλλα γραπτά, ότι ήταν ένα ανθρωπάκι, αγράμματο (άσχετα με τον βαθμό εκπαίδευσης που είχε στα χαρτιά). Ένας ρατσιστής, Ελληνικής υπηκοότητας. Οι δικές μου αναρτήσεις για το θέμα είναι εδώ, και εδώ


Η ύπαρξη τέτοιων ατόμων δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ήξερα από πολύ καιρό ότι η Ελλάδα σφύζει από δαύτους, άντρες και γυναίκες, γέρους και γριές, και νέα παιδιά που έμαθαν τον ρατσισμό από τη μαμά και τον μπαμπά.

Δεν με εξέπληξε ότι υπήρξαν μπλόγκερς που αμέσως κατεδίκασαν τέτοιο ρατσισμό. Περίμενα ότι υπάρχουν και άνθρωποι ανάμεσά μας. Με εξέπληξε το πόσοι συμφώνησαν με το άτομο marianaonice. Περισσότερο με εξέπληξε πόσοι δικαιολόγησαν το σχόλιο και βρήκαν ότι, εφ' όσον ήταν εν βρασμώ ψυχής έχοντας δει φωτογραφίες από την Γκάζα, μπορούσε να γράψει αυτό που έγραψε: τυπική Ελλάδα της ανεγκέφαλης δικαιολογίας που αποποιεί πάσαν ευθύνη. Τα δε άτομα που υποστήριξαν ότι το να γραφτεί τέτοιο σχόλιο πέφτει στην κατηγορία ελευθερίας του λόγου, απλά έδωσαν στην ελευθέρια του λόγου κακό όνομα.

Όμως υπήρχε και μια άλλη ομάδα, η υφή της οποίας δεν έγινε αμέσως αντιληπτή από εμένα -η αντίδραση όμως της ομάδας αυτής με είχε ενοχλήσει λίγο χωρίς να ξέρω τότε ακριβώς γιατί. Ήταν η ομάδα η οποία περιελάμβανε εκείνους τους μπλογκερ που δεν αντέδρασαν καθόλου, ούτε αρνητικά ούτε θετικά, αλλά ιδίως εκείνους που αντέδρασαν μεν εναντίων του ρατσισμού, αλλά, το έκαναν αυτό χλιαρά, και χωρίς άμεση και καθαρή "καταδίκη" του ατόμου marianaonice.
 

Όμως νομίζω ότι έτυχε να βρω και το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Διάβασα ότι η έκφραση "Ισραηλινός" και η έκφραση "Ισραηλίτης" είναι, λέει, εκφράσεις ταυτόσημες. Όταν ετέθη το θέμα ότι οι δύο εκφράσεις αυτές σημαίνουν διαφορετικά πράγματα, και δεν είναι το ίδιο, η απάντηση ήταν η τυπική προσφυγή του Έλληνα σε κάποιο Ελληνικό λεξικό του οποίου ο Έλλην συγγραφεύς τυχαίνει να έχει διατυπώσει με φρασεολογία που να μορεί να φανεί σαν να δικαιολογεί την θέση η οποία πρέπει να τύχει υπεράσπισης. Και, εγράφη ότι ο "Ισραηλίτης" ανήκει στον λαό του Ισραήλ(1) και είναι Εβραίος, ο Ισραηλινός είναι από το Ισραήλ(2), άρα Ισραηλίτης και Ισραηλινός σημαίνει το ίδιο πράγμα
.

Ωχ, το μάτι μου.

Στην προκειμένη περίπτωση του λεξικού, το Ισραήλ(1) και το Ισραήλ(2) αναφέρονται σε δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες: την πανάρχαια καταγωγή, και το σημερινό κράτος (τα νουμεράκια 1 και 2 στις δύο λέξεις "Ισραήλ" τα έβαλα εγώ για να κάνω τον διαχωρισμό -δεν ήταν στο λεξικό)

Το πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα είναι ότι δεν κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ της ετυμολογίας της εθνικοθρησκευτικής καταγωγής και της υπηκοότητας στο σημερινό κράτος. Έτσι περνάει στο ντούκου το γεγονός ότι 1.636.600 άνθρωποι που σήμερα λέγονται και αυτοαποκαλούνται Ισραηλινοί (20,6% του συνόλου των Ισραηλινών) είναι Άραβες (Παλαιστίνιοι), ξεχωριστοί από τους "Παλαιστινίους" των κατεχομένων εδαφών και της Γκάζας. Και αυτή η παράληψη συμβάλλει στην Ελληνική ρατσιστική άποψη διαχωρισμού των εθνοθρησκευτικών ομάδων προς ύμνο των στερεοτύπων και αποφυγή κατανόησης του πραγματικού μεσανατολικού ζητήματος. 

Στα Αγγλικά, οι λέξεις Jewish (σωστή περιγραφή), Jew (υβριστική περιγραφή στην καθομιλουμένη), Hebrew και Israelite (ιστορικές περιγραφές εθνοθρησκευτικής καταγωγής), αμέσως και κατά ορισμό εννοούν την διαφοροποίηση από τον ορισμό Israeli που σημαίνει υπήκοος του κράτους του Ισραήλ. Ακόμα και τα περισσότερα μέλη του Κου Κλουξ Κλαν το κατέχουν αυτό. Αλλά όχι οι περισσότεροι Ρωμιοί, όπως φαίνεται.

 
"Ισραηλίτες" (Israelites) σημαίνει τέκνα του Ισραήλ, Σημιτικής καταγωγής, Εβραϊκής (Hebrew) γλώσσας, από την αρχαία Μέση Ανατολή, 15ος έως 6ος αιώνας Προ Κοινής Εποχής, οι οποίοι αργότερα εξελίχθηκαν σε Εβραίους (Jews), και Σαμαρίτες. Σήμερα "Ισραηλίτης" σημαίνει μέλος της Εβραϊκής (Jewish) εθνοθρησκευτικής κοινότητας ανά την Γη (περίπου 6.500.000 των οποίων είναι Αμερικανοί Εβραϊκής καταγωγής) -το οποίο διαφέρει από τις τάξεις των Κοχανίμ και Λεβιτών. Η ετυμολογία της λέξης "Ισραήλ" (Israel) έχει τις ρίζες της στον συνδυασμό των εννοιών "το υπερισχείν", "το αγωνίζεσθαι/παλεύειν με" και "el" (Θεός/θεϊκός)

"Ισραηλινός" (Israeli) σημαίνει πολίτης/υπήκοος του σημερινού κράτους του Ισραήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1948. 

Το Ισραήλ έχει πληθυσμό περίπου 7.933.200 πολίτες,
εκ των οποίων:
  • 75,4% δηλαδή 5.978.600 άτομα είναι Εβραϊκής καταγωγής, 
  • 20,6%, δηλαδή 1.636.600 άτομα είναι Αραβικής (Παλαιστινιακής) καταγωγής (όχι των κατεχωμένων εδαφών ή της Γκάζας, αλλά Ισραηλινοί Άραβες), και,
  • 4% (318.000) είναι "άλλοι", μη εγγεγραμμένοι σαν Εβραϊκής καταγωγής, ή μη-Άραβες, ή μη-Άραβες Μωαμεθανοί, ή Χριστιανοί.
  • Ο Ισραηλινός στρατός, αεροπορία και ναυτικό αποτελούνται από 175.000 Ισραηλινούς πολίτες και συμπεριλαμβάνουν Εβραϊκής και Αραβικής (Παλαιστινιακής) καταγωγής αναλογίες όπως ο πληθυσμός, περίπου 76% - 24%.
  • Παλαιστίνιοι εκτός των πολιτών του Ισραήλ: Γκάζα: 1.416.000. Δυτική Όχθη (με ανατολική Ιερουσαλήμ): 2.345.000. Σε άλλες χώρες: περίπου 7.000.000
Οι 1.636.600 Άραβες (Παλαιστίνιοι) Ισραηλινοί είναι πολίτες του Ισραήλ (20-21%) ξεχωριστοί από τους "Παλαιστινίους" των κατεχωμένων εδαφών και της Γκάζας -και δεν συμφωνούν με το πως οι "Παλαιστίνιοι" φέρονται και με το πως χρησιμοποιεί ο Ισλαμικός κόσμος τους "Παλαιστινίους" εναντίων του κράτους του Ισραήλ. Είχα την ευκαιρία να τα συζητήσω αυτά πρώτο χέρι πολλές φορές. Μια από τις φορές σε συζήτηση όταν πήρα έναν οτοστοπίστα από το Ραμαλά να τον πάω κοντά στην Ναζαρέθ τον Φεβρουάριο του 1987 (την χρονιά που ξεκίνησε η Πρώτη Ιντιφάντα) με το νοικιασμένο μου αυτοκίνητο, και ο οτοστοπίστας ήταν δεκανέας του Ισραηλινού στρατού εν στολή σε άδεια, και συστήθηκε ως Ισραηλινός-Άραβας (Παλαιστίνιος). Δεν σταματήσαμε να συζητάμε στα 40 λεπτά του ταξιδιού.


 

Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνω... Οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν σωπάσει, και από εκείνους που είχαν αντιμετωπίσει το άτομο marianaonice χλιαρά, και δεν ξέρουν την διαφορά μεταξύ ενός "Ισραηλίτη" και ενός "Ισραηλινού" πρέπει ίσως να είχαν φερθεί έτσι, χλιαρά, τον Δεκέμβριο του 2010, επειδή δεν είχαν καν τα κότσια να παραδεχτούν ότι συμφωνούσαν με την marianaonice. Ή πάλι, ίσως, απλά, σαν τυπικοί Έλληνες, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, και ίσως συμφωνούσαν υποσυνείδητα με την θέση της marianaonice λόγω τυπικής αμορφωσιάς επί του θέματος... και δεν αισθανόντουσαν άνετα να "καταδικάσουν" ευθέως και χωρίς τζιριτζάτζουλες.





"Τα έχουν όλοι αυτά τα κέρατα;"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪ: Κάθε γεγονός έχει μια αιτία, το σύμπαν υπάρχει άρα έχει αιτία, εννοείται ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν, άρα ο Θεός υπάρχει.
ΜΠΟΡΙΣ
: Και όμως ο Σπινόζα δεν πίστευε στην Αγία Τριάδα!
ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪ: Ο Σπινόζα ήταν Εβραίος!
ΜΠΟΡΙΣ: Τι είναι "Εβραίος";
ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪ: Δεν είδες ποτέ Εβραίο; Στάσου μια στιγμή! έχω μαζί μου μερικά σχεδιαγράμματα. Ορίστε: Αυτά είναι Εβραίοι.
ΜΠΟΡΙΣ: Πω-πω! Τα έχουν όλοι αυτά τα κέρατα;
ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪ: Όχι. Αυτοί είναι Ρωσοεβραίοι. Τα κέρατα των Γερμανοεβραίων  έχουν ρίγες.

Από την ταινία Love and Death (1975) του Γούντυ Άλλεν.
Η φωτογραφία πάνω από την ανάρτηση: Ο Γούντυ Άλλεν στην ταινία Bananas (1971), [τα κέρατα είναι κρυμμένα κάτω από το καπέλο].
Το πραγματικό όνομα του Γούντυ Άλλεν έιναι Άλλαν Στούαρτ Κόνινγκσμπεργκ και γεννήθηκε στο Μπρόνξ αλλά μεγάλωσε στο Μπρούκλιν. Σε αντίθεση με την άποψη ότι το σπίτι της οικογένειάς του βρισκόταν κάτω από ένα τραινάκι ρόλερκόστερ στο Λούνα Πάρκ του Κόνι Άιλαντ όπως ισχυρίσθηκε στην ταινία Annie Hall (1977), στην πραγματικότητα ζούσε με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα στην Ανατολική 14η οδό.






Σημ., Για μια αναλυτική, και κατά το δυνατόν εμπεριστατωμένη και σφαιρική παρουσίαση του πραγματικού μεσανατολικού ζητήματος (και όχι των σημερινών μονόπλευρων συμπτωμάτων, αλλά εν μέρη εξήγηση αυτών), μπορείτε να διαβάσετε αυτήν εδώ την ανάρτηση.








10 σχόλια:

  1. Υπάρχει ένα πολύ λεπτό σημείο που πολλοί λίγοι μπορούν να το διακρίνουν σε σχέση με τις φυλετικές διακρίσεις.

    Ο Αγώνας του Χίτλερ δημοσιεύθηκε το 1926. Την εποχή εκείνη πέρα από το Ναζισμό υπήρχαν πολλά κέντρα διανόησης που επεξεργάζονταν και προέκριναν θεωρίες ευγονικής στη βάση φυλετικών χαρακτηριστικών.

    H πρώτη συστηματική επιστημονική μελέτη σε σχέση με τις φυλές των ανθρώπων δημοσιεύθηκε το 1998. Τα αποτελέσματά της ήταν πως δεν υπάρχουν διαφορές στο γονιδίωμα και άρα στις ικανότητες των ανθρώπων διαφορετικών φυλών.

    Ερώτηση: Τι θα γινόταν αν η έρευνα δεν έλεγε αυτό; Αν τα αποτελέσματα της έρευνας (και άλλων παρόμοιων) έδειχναν πως το ενδεχόμενο άνθρωποι διαφορετικών φυλών να έχουν διαφορετικές ικανότητες είναι πιθανό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ουσία της ανάρτησης.

      Έχουν δημοσιευθεί πολλές έρευνες που "αποδεικνύουν" ότι υπάρχουν γενετικές διαφορές μεταξύ των φυλών και συνεπώς διαφορές ικανοτήτων. Μία από αυτές, παραδείγματος χάριν, εκδόθηκε από ένα πανεπιστήμιο του Νότου της Αμερικής η οποία προωθήθηκε από αντιπρόσωπο του Νότου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, γύρω στο 1942-43, με σκοπό να διαλυθεί η πτέρυγα μαχητικών αεροπλάνων οδηγούμενων αποκλειστικά από μαύρους πιλότους των ΗΠΑ, τους φημισμένους Tuskegee Airmen. Η έρευνα θεμελίωνε το σκεπτικό ότι ως μαύροι, και βιολογικά κατώτεροι, δεν μπορούσαν να πετάξουν τα μαχητικά αεροπλάνα αποτελεσματικά.

      Πιλότος από την Tuskegee ήταν ο πρώτος και τελευταίος πιλότος που βύθισε Γερμανικό αντιτορπιλικό με το Mustang μαχητικό του αεροπλάνο. Από το 1944 τα πληρώματα των βομβαρδιστικών Β17 αιτούνταν να συνοδευτούν από τους Κόκκινους Διαβόλους, όπως είχαν βαφτίσει οι Γερμανοί τους Tuskegee Airmen επειδή οι ουρές των Mustang τους ήταν βαμμένες κόκκινες. Μέχρι το τέλος του πολέμου τα σμήνη συνοδείας βομβαρδιστικών της Tuskegee δεν έχασαν ούτε ένα Β17 σε γερμανικά πυρά Μέσερσμιτ ή Φόκερ. Από 450 πιλότους από την Tuskegee που πολέμησαν στην Ευρώπη έχασαν την ζωή τους 150. Έλαβον: Τρείς Distinguished Unit Citations, Ένα Silver Star, 99 Distinguished Flying Crosses, 14 Bronze Stars, 744 Air Medals, 8 Purple Hearts.

      Η πιο μισητή φυλή του κόσμου είναι υπεύθυνη για την πρώτη μονοθεϊστική θρησκεία και δια αυτής για μία αίρεσή της, τον Χριστιανισμό. Κατάφεραν να διατηρήσουν την συνοχή τους και τις παραδόσεις τους επί 1876 χρόνια διασποράς, και κατάφεραν να διατηρήσουν το νεοσύστατο κράτος τους υπό συνεχείς επιθέσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και πόλεμο φθοράς. Ξέρουμε πολλά Εβραϊκής καταγωγής ονόματα... Milton Friedman, Noam Tsomsky, Karl Marx, Vladimir Lenin, Adolf Hitler (1/8), Albert Einstein, Jesus of Nazareth, Bobby Fischer, Garry Kasparov, Harold Pinter, Henry Kissinger, Elisabeth Taylor, Arthur Miller, Steven Spielberg, Anne Frank, Baruch Spinoza, Marc Chagall, Leonard Bernstein, Alan Greenspan, και πολλοί,μα πολλοί άλλοι.

      Αν κάποια έρευνα έλεγε σήμερα ότι άνθρωποι διαφορετικών φυλών έχουν διαφορετικές ικανότητες από άλλες, δεν θα γινόταν τίποτα διαφορετικό από ότι ήδη γίνεται σήμερα. Ο άνθρωπος μισεί το καλύτερο, μισεί εκείνο που δεν καταλαβαίνει, μισεί το ξένο. Μισεί τους Εβραϊκής καταγωγής συνανθρώπους του. Ένα μίσος, ένας ρατσισμός που δεν θα σταματήσει ποτέ. Και ότι και να γίνει στο κράτος του Ισραήλ, η Εβραϊκή καταγωγή θα συνεχιστεί στους αιώνες. Έχουν πείρα σε αυτό. Και το έχουν αποδείξει παρά το υστερικό μίσος και ρατσισμό που έχουν αντιμετωπίσει.

      Πάντως η ανάρτηση εστιάζει όχι μόνο στον ρατσισμό, αλλά και στην αμορφωσιά που τον συνοδεύει και τον τροφοδοτεί. Ως εκ τούτου θα πρότεινα ότι η επιστημονική πραγματικότητα λίγο ενδιαφέρει εκείνους που μισούν επειδή έχουν προσωπική ανάγκη να μισούν.

      Διαγραφή
    2. Πάρα πολύ σωστός!

      Η ουσία της ορθολογικής σκέψης είναι να μπορούμε να καταλαβαίνουμε για ποιον ακριβώς λόγο απορρίπτουμε ή δεχόμαστε κάποια Ιδέα.

      Ξεκίναμε από το ότι καμία κοσμοθεωρία δεν έχει κακή πρόθεση. Απολύτως καμία. Ο Ναζισμός πίστευε στην ευημερία μέσω της φυλετικής διάκρισης. Αν "κουμάντο" έκανε η ανώτερη φυλή (εδώ η Αρία) τότε ΟΛΕΣ οι φυλές θα μπορούσαν να ζήσουν καλύτερα. Ο Μαρξισμός είπε κάτι ανάλογο αλλά το προσάρμωσε σε κοινωνικές τάξεις.

      Ο λόγος που ο Ναζισμός είναι λάθος θεωρία είναι διότι όχι μόνον δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση, αλλά ότι η επιστήμη αποφαίνεται αρνητικά στους ισχυρισμούς του. Διαφορετικές φυλές υπάρχουν αλλά οι ικανότητες των ανθρώπων δεν έχουν να κάνουν με τη φυλετική τους ταυτότητα. Αυτό δεν το ξέραμε το 1926. Το ξέρουμε όμως το 2012.

      Όπως πολλοί σωστά αναφέρεις γνωρίζουμε το λόγο που αυτές οι ιδεές ακόμα ευδοκιμούν στη συνείδηση των ανθρώπων.

      Συνεπώς δε φοβόμαστε καμία ιδεολογία όσο ολοκληρωτική και να είναι. Φοβόμαστε και πολεμάμε όσους από τους υποστηρικτές θεωρούν ότι δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν βία στην προσπάθειά τους να διαδώσουν τις όποιες ιδέες τους. Και αυτούς ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ!

      Διαγραφή
  2. Για να δώσω λοιπόν έναν ενδιάφεροντα τόνο στην κουβέντα μας, αν οι μελέτες που ερεύνησαν αυτό το ερώτημα αποφαίνονταν ότι υπάρχει πράγματι διαφορετικό DNA και ενδείξεις διαφορετικών ικανοτήτων στους ανθρώπους τότε ο λυπάμαι αλλά ο Χιτλερ δικαίως θα θεωρούνταν μεγάλος διανοητής...μάλιστα πολύ πολύ μπροστά από την εποχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά ο Ναζισμός δεν έχει επιστημονική βάση, και φυσικά όλες οι θεωρίες έχουν καλές προθέσεις. Αλλά όταν μια θεωρία χρησιμοποιεί επιστήμη και τεχνολογία για να καταφέρει να σκοτώνει 2.000 Εβραίους, Τσιγγάνους και ομοφυλόφιλους κάθε μισή ώρα, αρχίζει κανείς να διερωτάται προς ποιά ομάδα προτείνεται η καλή θέληση.

      Νομίζω θα άξιζε τον κόπο να διαβαστεί και αυτό:
      http://dimitristhinks.blogspot.it/2010/10/blog-post_19.html

      Με βρίσκεις σκεπτικό ως προς το αν ο Αντισημιτισμός πηγάζει ή βασίζεται σε κάποια ιδέα βιολογικής διαφοράς. Είμαι σίγουρος ότι βασίζεται σε απλό, αγνό και παρθένο μίσος, επειδή τα παιδιάτους πάνε καλύτερα από τα δικά μας στα σχολεία μας, επειδή είναι εργατικοί και πειθαρχημένοι στις αξίες τους, επειδή εργάζονται με επιτυχία και βγάζουν αναλογικά περισσότερα χρήματα από εμάς... Τους μισεί ο κόσμος επειδή τους βλέπει σαν καλύτερους. Ο κόσμος θέλει να διώξει από την κοινωνία του εκείνες τις ομάδες από μέσα από την κοινωνία του που είναι πιο επιτυχημένες στην ζωή από τις δικές του ομάδες.

      Αγαπητέ μου Λάκωνα, ο αντισημιτισμός λίγο έχει να κάνει με την επιφανειακή δικαιολογία της γενετικής διαφοράς. Είναι απλό μίσος. Επειδή εκείνοι που μισούν δεν μπορούν να φτάσουν εκείνους που μισούν.

      Κατά τα άλλα, καταλαβαίνω την υπόθεσή σου, αλλά την βρίσκω, και για τους παραπάνω λόγους, περίεργη μια που αφ' ενός τέτοιες "μελέτες" έχουν βγει ήδη με την σέσουλα, και αφ' εταίρου είναι μόνο μια υπόθεση, χωρίς πιθανή βάση στην πραγματικότητα;

      Διαγραφή
    2. ...Δηλαδή αν έβγαινε μελέτη που έλεγε ...αντικειμενικά, ότι κάποια φυλή είναι ...ανώτερη από άλλες, αυτή θα ήταν η ...Εβραϊκή
      :-)

      Διαγραφή
  3. Διάσημοι αντι-σημίτες:

    H. L. Mencken
    George Bernard Shaw
    Henry Adams
    H.G. Wells
    Edgar Degas
    Denis Diderot
    Theodore Dreiser
    T. S. Eliot
    Immanuel Kant
    Tacitus
    Cicero
    Aleksander Pushkin
    Pierre Renoir
    Thomas Edison
    Henry Ford
    Richard Wagner

    αλλά και ο Walt Disney...και.....ο Mel Gibson!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. And your point is?

      Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι αντισημίτες Λάκωνα. Η συγκεκριμένη ανάρτηση μιλάει για τους αντισημίτες που δεν ξέρουν την διαφορά μεταξύ Ισραηλιτών και Ισραηλινών :-)

      Διαγραφή
    2. no point!

      Απλά δεν είχα ψάξει ποτέ να μάθω αν υπάρχουν διάσημοι αντι-σημίτες :)))

      Διαγραφή
    3. Ω, Ναι! Υπάρχουν πάρα πολλοί διάσημοι αντισημίτες, και όχι τόσο διάσημοι. Βασικά είναι πλειοψηφία :-)

      Τους σημιτικής/Εβραϊκής καταγωγής τους μισούν από χιλιετίες, γι αυτό άλλωστε για να "πιάσει" ο "Χριστός" στον Ελληνορωμαϊκό κόσμο έγινε "Θεός" (υπεράνω ανθρώπων και φυλής) που δολοφονήθηκε από τους ...Εβραίους. Και μετά έγινε ξανθός και γαλανομάτης. Ο όλος Χριστιανικός Μοναστικός Βίος βασίζεται στην πεποίθηση αγαμίας του Ιησού, γιατί καλύτερα να έχεις έναν α-σεξουαλικό παρθένο Θεό, παρά Εβραιόπουλα να τρέχουν δεξιά κι αριστερά στα πόδια της Μαγδαληνής. Ένας από τους βασικούς λόγους που διαχωρίστηκε η σάρκα (του διαβόλου) από το πνεύμα (του θεού) στον Χριστιανισμό ήταν για να δικαιολογήσει ότι ο "θεός" γεννήθηκε ...Εβραίος :-))))

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.