Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη!








Ημέρα φεστιβάλ καριέρας, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Έμπρυ Ρίντλ (το λεγόμενο "Χάρβαρντ των ουρανών") στην Ντεητόνα Μπητς της Φλώριδας από όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 2012 ο Κώστας.

Από τον Αύγουστο του 2012 πετάει σαν συγκυβερνήτης για την αεροπορική εταιρεία PSA η οποία πριν πολλά χρόνια αγοράστηκε από την US Airways πετώντας με τα χρώματα της US Airways Express. Όταν η US Airways αγόρασε πέρσι την υπό χρεοκοπία American Airlines, και έγινε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γης ως New American, η PSA τριπλασίασε το μέγεθός της με παραλαβές ολοκαίνουργιων αεροπλάνων CRJ900 που θα πετάνε ως American Eagle, τα οποία τα παραλαμβάνει λίγα-λίγα από φέτος. Ο Κώστας ήδη μπορεί να γίνει κυβερνήτης αλλά θα περιμένει μετά από τα Χριστούγεννα μιά και τώρα το διασκεδάζει ως συγκυβερνήτης με προνομιούχο βαθμό αρχαιότητας.
 
Του είχε έρθει η ιδέα να προτείνει στον Πρόεδρο της εταιρείας του να πάνε με ένα από τα καινούργια αεροπλάνα στο πανεπιστήμιο για την μέρα του φεστιβάλ καριέρας, και του απήντησε "Και βέβαια! γιατί όχι;" (κόστος της ιδέας: $20.000 συν τέσσερεις ημερίσιοι μισθοί, συν ένα αεροπλάνο εκτός κερδοφόρας λειτουργείας)

Κι έτσι ο Κώστας πήρε από την Ντέητον του Οχάιο ένα φρεσκοπαραδωμένο CRJ900 με χρώματα American Eagle που δεν έχει πετάξει ακόμα ούτε μία πτήση με επιβάτες, γυαλιστερό-γυαλιστερό, με την μυρωδιά του καινούργιου αεροπλάνου με δερμάτινα καθίσματα, και προσγειώθηκε στην Ντεητόνα Μπητς της Φλώριδας το πρωί της 8ης Οκτωβρίου.



Ενώ το CRJ900 είναι μακρύτερο από ένα Μπόινγκ 737-800, είναι στενότερο,
με 2+2 θέσεις οικονομική, και 2+1 θέσεις μπίζνες ανά σειρά.

39000 πόδια, 248 κόμβοι ταχύτητα αέρος, 443 κόμβοι ταχύτητα εδάφους,
πορεία 343, πάνω από το Μπράνσγουηκ της Τζώρτζια
(η γεωγραφική θέση φαίνεται στην δεύτερη από δεξιά οθόνη)

Σέλφι, με τα Αρμάνι από το Παρίσι που πηρε στα Σαμς Ελυζέ το 2006,
όταν ονειρευότανε να γίνει πιλότος.


Προσγειώνεται στην Ντεητόνα Μπητς


Παρκάρισμα,
κοντά στα αεροπλάνα που πετούσε σαν εκπαιδευτής.




Παρκάρισε κάτω από τον πύργο ελέγχου του πανεπιστημίου, απέναντι από το τέρμιναλ του κανονικού αεροδρομίου, δίπλα στα αεροπλάνα της σχολής πτήσης του πανεπιστημίου όπου εργαζόταν σαν εκπαιδευτής επί δύο χρόνια, και μερικά εκ των οποίων έχω πετάξει και εγώ με τον Κώστα σαν εκπαιδευτή μου.

Μετά έδωσε και μία συνεντευξούλα τύπου, και το αεροπλάνο άνοιξε για τους μαθητές, και την φιλενάδα του που είχε έρθει από την Τάμπα να του κάνει έκπληξη.


Το Α.C.Ε. κλαμπ το είχε δημιουργήσει εκείνος για την Α.L.Ρ.Α το 2009 και ήταν ο πρώτος πρόεδρος από φοιτητικής πλευράς. Τώρα έχει ξαπλωθεί σε 5 πανεπιστήμια και είναι μέρος των υπευθηνοτήτων του από πλευράς Α.L.Ρ.Α όπου τώρα είναι Chairman της Εθνικής Επιτροπής Παιδείας.













Ήτανε να πάω κι εγώ αλλά είμαι με αντιβιοτικά εφ' ενός, και αφ' εταίρου οι πτήσεις από την Ρώμη ήταν γεμάτες και δεν είχε την τζαμπέ μου θέση την προηγούμενη μέρα... Τα βλέπω όμως από το ίντερνετ :-)














~





Οκτώβριος 2004

Φωτογραφίες πριν δέκα χρόνια... όταν ήδη πετούσε 18 μήνες.
Πρωτοπέταξε αεροπλάνο με εκπαιδευτή 12 ετών λίγο πριν μπει στα 13
(ο Κώστας ήταν 12 ετών, όχι ο εκπαιδευτής)
Όταν πήγε πανεπιστήμιο για Bachelor of Science αεροναυτικές επιστήμες
ήταν ήδη εκπαιδευτής ο ίδιος, και η εκπαίδευση ήταν μία από τις 3 δουλειές που έκανε
για να βοηθήσει με το κόστος (συν τις υποτροφίες).

Έκανε περισσότερα από τα ενδεδειγμένα μαθήματα για να τελειώσει γρήγορα και να κερδίσει από το κόστος, και τέλειωσε τετραετές BSc σε τρία χρόνια.




Εδώ είναι η σελίδα FB του ΑCΕ CLUΒ.

Το κείμενο της σελίδας "Αbοut" ακόμα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από φράσεις της αρχικής πρότασης για την δημιουργία της οργάνωσης, την οποία πρόταση ο Κώστας ξεκίνησε να την γράφει μόλις έφτασε για Χριστούγεννα στο Παλιό Φάληρο, Δεκέμβριο του 2009, τρεις μήνες αφού ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο. Ο Πρύτανις του είχε αναθέσει την δημιουργεία της οργάνωσης καθώς έφευγε για το αεροδρόμιο να έρθει σε εμάς.

Είναι δηλαδή ακριβέστατο να πει κανείς ότι η Λέσχη Πανεπιστημιακής Αεροναυτικής Παιδείας του Συνδικάτου Πιλότων Αερογραμμών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τώρα υπάρχει σε πέντε πανεπιστήμια, ξεκίνησε από έναν δεκαενιάχρονο σε ένα τραπέζι στο Παλιό Φάληρο.






Στην έκδοση του 2011 του Φεστιβάλ καριέρας, ο Κώστας, τότε πρόεδρος του Α.C.Ε.,
με πιλότους που είχε προσκαλέσει για την εκδήλωση.
Τρία χρόνια αργότερα ήρθε ο ίδιος με ένα καινούργιο και γυαλιστερό CRJ900.





Και, πριν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2012, η πρώτη μου πτήση σαν εκπαιδευόμενος:
Είχαμε πάει την Μαργαρίτα από την Ντεητόνα στο Σάμφορντ κοντά στο Ορλάντο (γιατί να πας μ' αυτοκήνιτο όταν μπορείς να πας με αεροπλάνο;) να πάρει μία πτήση για την Βόρεια Καρολίνα να δει φίλους, και επιστρέφοντας στο αεροπλάνο μας ο Κώστας μου είχε πετάξει τα κλειδιά και είχε πει "Δεν πετάω εγώ. Εσύ πετάς" (για να μου θυμίσει το δικό του πρώτο μάθημα οδήγησης αυτοκινήτου στο Κολοράντο όταν ήταν 14 χρονών και στο ξενοδοχείο του είχα πετάξει τα κλειδιά και του είχα πει άντε να φέρεις το αυτοκίνητο από την άλλη μεριά του πάρκινγκ).
Αυτό το Ντάιμοντ 42 είναι ένα από τα αεροπλάνα που φαίνονται στις επάνω φωτογραφίες παρκαρισμένα πίσω από το CRJ900
.






Είναι ωραίο να σε εκπαιδεύει ο γιός σου...

Αυτά δεν είναι τα Αρμάνι.
Τα Αρμάνι είχαν παροπλιστεί για λίγο το 2012 γιατί έσπασε ο σκελετός και τα φέραμε στην Ιταλία όπου τα έφτιαξε μια γνωστή που έχει μαγαζί οπτικών.
Ξαναμπήκαν σε υπηρεσία λίγο πριν από την πρώτη του πτήση σαν συγκυβερνήτης αερογραμμών, δύο μήνες μετά από αυτή την φωτογραφία.







Πως να αισθάνεται ο Κώστας κάθε μέρα της ζωής του...
Και πως να αισθάνθηκε το πρωί που προσγείωσε το CRJ900, παραχωρημένο από μία αεροπορική εταιρεία, για την οργάνωση που εκείνος δημιούργησε, και ακολούθησε τους γνωστούς του διαδρόμους για να το παρκάρει εκεί που τόσο συχνά είχε παρκάρει σαν φοιτητής και σαν εκπαιδευτής...














6 σχόλια:

  1. Πόσο καμάρι! :) Να το βλέπεις πάντα ευτυχισμένο το παληκάρι Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχω παραδεχτεί. Από καιρό. Και σαν φίλος και σαν γονιός. Ξέρω ότι σαν "καμάρι" φαινεται, και υποθέτω είναι. Που και που σε καιριες στιγμές όταν τις φέρνει ο καιρός, λέει ή ο ένας ή ο άλλος, στον άλλον "τα καταφέραμε"... και το εννοούμε μαζί... Ο Κώστας μου δινει ελπίδα και επικύρωση. Ότι, όλα στο χέρι μας είναι.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Mα είναι υπέροχο να καμαρώνεις τα παιδιά. Καμαρώνω όσους καμαρώνουν. :)

      Διαγραφή
    3. Και τώρα θα καμαρώνουμε και έναν άλλον νεαρό, στην άλλη όχθη της λίμνης από τον δικό μου, καιι σύντομα δύο :-)

      Διαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι και περαστικά (σ' εσένα, όχι στον Κώστα).

    Ποιος είναι ο άλλος νεαρός στην άλλη όχθη της λίμνης; Και ποιας λίμνης, στις ΗΠΑ ή στην Ιταλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Emily! (γκουχ-γκουχ, σιφλ-σνιφλ)

      Ο άλλος νεαρός είναι ανιψούδι μου, και η λίμνη είναι ο Ατλαντικός (στην Αγγλία τον λένε "the pond")

      Καλό σου απόγευμα :-)

      Διαγραφή