Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Εδώ...










Εδώ. Θετικός προσδιορισμός χώρου στον οποίον βρισκόμαστε. Κυριολεξία ή και εικονική μεταφορά.

Εδώ Πολυτεχνείο.

Εδώ ΕΡΤ.

Ούτε Πολυτεχνείο, ούτε ΕΡΤ...

Εδώ το όνειρο και ο φόβος.
...τελικά,
Εδώ η ανάγκη να ανήκει κανείς σε κάποια στιγμή που πιστεύει ότι είναι σημαντική.

Ο καθένας πιστεύει κάτι, εικονικά, μεταφορικά, κυριολεκτικά, και όλοι μαζί μοιράζονται το "Εδώ".

Το "Εδώ", με τις ώρες, τα λεπτά και τις μέρες χωράει και περισσότερα όνειρα, περισσότερους φόβους, απόψεις, θυμό ή συγκίνηση, που αλλοιώνουν το πραγματικό θέμα της κυριολεξίας, μέχρι να οργανωθούν οι καπηλευόμενοι τα αισθήματα των άλλων, να αλλάξουν τον χρωματισμό, να δώσουν την δικαιολογία για να μπουν τα τανκς ρίχνοντας την μεγάλη σιδερένια πόρτα της αυλής κάτω από τις ερπύστριες τους. Και να πάνε μετά οι αντιστασιακοί για αντίσταση στο Παρίσι και άβουλη καριέρα στην βουλή.

Και οι "Εδώ", εκείνοι όλοι που ήτανε "Εκεί", τραγουδώντας, υποστηρίζοντας, διαμαρτυρόμενοι ελπίζοντας, δεν θα το έχουν κουνήσει ρούπι από εκεί που βρίσκεται το πραγματικό "εδώ" το οποίο για λίγες μέρες φάνηκε διαφορετικό. Μια δουλοπαροικία υπογεγραμμένη σαν συμβόλαιο από εκείνους που θέλουν την ηρεμία και την σταθερότητα του να μην είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι αλλά κάποιοι ταχυδακτυλουργοί --απ' έξω αριστερά έως μέσα δεξιά.

Ότι και να γίνει ας μην αλλοιώσουμε, ας μην ξεχάσουμε που βρίσκεται το "Εδώ" αυτών των ημερών.

Δεν βρίσκεται σε καμιά μάχη εργαζομένων.
Δεν βρίσκεται καν στην ανάγκη για εθνική ταυτότητα ή φωνή.
Δεν βρίσκεται στα συνδικάτα και στα κόμματα και στις οργανώσεις.
Δεν βρίσκεται καν στους έντιμους που παρασύρονται συλλήβδην στα καμώματα των άλλων.
Ούτε στο ότι μια ηγεσία χώρας πήρε άλφα ή βήτα απόφαση και πως την πήρε,

Αλλά,

...πως εφάρμοσε την απόφαση που πήρε.

Οι κυβερνώντες φέρθηκαν και φέρονται με τρόπο που αρμόζει μόνο σε χούντα.

Το "Εδώ" είναι η μέθοδος, ο τρόπος με τον οποίον ενήργησαν. Βλακώδης, απερίσκεπτος, χουντικός.

Μόλις το ξεχάσουμε αυτό και φουσκώσουμε ένα μπαλόνι με όλους τους αντιγνωμούντες να συμφωνούν σε μια ονειρική συλλογική αντίσταση κατά των πάντων, τότε θα δώσουμε την δικαιολογία να ...επιβληθεί η τάξη. Χρειάζεται προσοχή, ως προς το τι θα μείνει στην ιστορία ως "Εδώ", τώρα.





"...και προσέξτε! Πρέπει να υπάρχει μεταβατική περίοδος!"
Α. Σαμαράς, 16-6-2013

Τι λες καλέ, σοβαρά, να προσέξουμε; Εσύ πρόσεξες όταν έκλεισες τους πομπούς σαν Ιωαννίδης και είπες ότι θα είναι μαύροι μέχρι τον Σεπτέμβριο; Τώρα έρχεσαι και λες να προσέξουμε γιατί πρέπει να υπάρχει μεταβατική περίοδος; Τώρα τό 'πιασες; για πες μας τι έπιασες να το πιάσουμε κι εμείς για να προσέξουμε;






ΕΡΤ από EBU:





Facebook: ΕΡΤ





Την
παρθένα πριγκίπισσα Νερίτ Ντολμά Κουπεπέ
και τα μάτια σας!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.